Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Programma Breda Jazz Festival is bekend

Gedurende de vier dagen van het Hemelvaartsweekend biedt het Breda Jazz Festival een afwisselend digitaal programma van ’s middags 13.00 uur tot ’s avonds 23.00 uur aan. Op het Facebook en YouTube kanaal van het festival is het programma te volgen. Ook lokale omroep BredaNu zendt alles uit via BredaNu TV. Elke dag worden live optredens uitgezonden vanuit de studio’s van De Avenue, afgewisseld met compilatievideo’s met beelden van vroegere festivals. Daarnaast zijn er educatieve programma’s voor wie meer wil weten over jazz, om vervolgens mee te doen aan de Breda Jazz Festival Pub Quiz op vrijdagavond. Het digitale Breda Jazz Festival is van 13 t/m 16 mei.

#DigiJazz

Eind februari nam de organisatie van het Breda Jazz Festival het besluit om een digitale editie te gaan organiseren. “Een keuze die we liever niet wilden maken. Maar de vooruitzichten waren toen niet hoopvol omdat we nog steeds te maken hebben met beperkende maatregelen”, blikt voorzitter Bart Wouters terug. “Ik ben ontzettend trots op onze vrijwillig medewerkers die meteen met volle kracht aan de slag zijn gegaan om een digitale editie samen te stellen. Wat een enthousiasme! Ook nu weer blijkt dat we een erg diverse groep zijn, met veel verschillende kennis en kunde in huis, wat maakt dat we nu zo’n fantastisch digitaal programma hebben!”

Livestreams en video’s

Via het Facebook en YouTube kanaal van het Breda Jazz Festival zijn elke dag meerdere optredens van bands uit binnen- en buitenland te bekijken. “We maken gebruik van de studio’s van De Avenue. Naast onze eigen kanalen is ook alles te bekijken via de lokale televisiezender BredaNu. Hiermee kunnen we veel mensen bereiken en jazzmuziek bij je thuis te brengen”, aldus Wouters. Naast de live muziek staan er video’s met beelden van vroegere festivals op het programma, en zijn vaste programmaonderdelen als de opening, Duo Special en het Gospelconcert ook onderdeel van het online programma. Bart Wouters: “De opening doe ik samen met burgemeester Paul Depla. Ik nodig iedereen uit om deze editie te kijken en mee te doen aan onze Pub Quiz en de Lindyhop dansworkshop.”

Het digi Breda Jazz Festival start op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, en eindigt op zondag 16 mei. Bekijk hier het programma.

Steun het festival!