Deze tien bands hoor je zeker op het Breda Jazz Festival!

2013-opening-grote-markt-foto-jack-sweres-scaled.jpg

Het Breda Jazz Festival is samen met de nieuwe programmeur GJD Events druk bezig met alle voorbereidingen voor de 52ste editie. Al veel bands zijn gecontracteerd, waardoor het festival de eerste tien bands bekend kan maken. De 52ste editie van het Breda Jazz Festival is van 9 tot en met 12 mei 2024 en vindt plaats in de bruisende binnenstad van Breda.

Leestijd: minuten

meer dan 200 concerten in 4 dagen tijd


Meer dan 200 concerten in vier dagen tijd vul je niet zomaar. Samen met het bestuur en de programmaraad van het festival is Geert Blenckers en zijn team van GJD Events al maanden bezig met de voorbereidingen. “Het Breda Jazz Festival is een begrip in binnen- en buitenland. Dat maakt het een feest om nu onderdeel te zijn van de organisatie.”, zegt Geert Blenckers met een trots gezicht.

Geert geeft aan dat veel muzikanten er naar uit kijken om op het Breda Jazz Festival te spelen. “De afgelopen maanden hebben we dan ook gebruikt om de eerste selectie van bands te maken. Geen makkelijke klus, maar ik denk dat we er een onvergetelijk editie van gaan maken.”

Deze tien bands treden zeker op in mei. Laat de jazzkriebels maar komen; het Breda Jazz Festival voelt ze al.

Leif de Leeuw Band

Na een turbulente periode neemt Leif de Leeuw Band weer een album op dat in april 2024 uit zal komen. Het is een fantastische roadtripplaat met relaxte maar ook stomende dubbele drums grooves, scheurende verhalende vocals en natuurlijke dikke spannende gitaar en toetsen improvisaties.

 

The Bonnie Blues

The Bonnie Blues is een Belgisch akoestisch trio dat net zo pakkend klinkt als de Andrew Sisters en zo speels als de Mills Brothers. Ze brengen bekende en minder bekende vaudeville-liedjes van de jaren twintig tot de jaren vijftig.

 

roaringcats.jpg

Roaring Cats

Roaring Cats, een veelbelovende band uit Europa op het gebied van swing en hot jazz, is gevestigd in Amsterdam. Het kleine orkest heeft zich ten doel gesteld om waarde en nieuwe betekenis te geven aan de wortels van jazz. Ze spelen originele arrangementen van de beste nummers uit de jaren 30 en 40, inclusief originele composities in dezelfde stijl. Perfect voor zowel hyperactieve swingdansers als rustige luisteraars

Lester's Blues

Lester’s Blues is een Belgisch swing jazz septet. Geïnspireerd door de stijl van Lester Young en de jaren dertig ‘small band’ opnames van Count Basie, streven ze naar moeiteloze swing en elegantie met een bezetting gemodelleerd naar die van ‘the Count’, bestaande uit een ritmesectie, piano, ritmegitaar en drie blazers met ervaren jazzmuzikanten uit België en Nederland

The Fried Seven

The Fried Seven, een internationale groep jonge muzikanten uit Amsterdam, deelt hun passie voor Early Jazz door typische tunes uit de jaren 20 en 30 te spelen. Het gezelschap is geliefd op festivals en speelde ook in 2022 al op het Breda Jazz Festival.

 

The Original Victoria Band

The Original Victoria Band, opgericht in 1924, bracht zowel zwarte als witte muziek ten gehore en won belangrijke prijzen in de late jaren 20 en vroege jaren 30. In de jaren 70 herleefde de band dankzij de Roaring Twenties Club Breda en opende het eerste Jazzfestival van Breda in 1971. Nog steeds speelt de band dansmuziek uit 1924-1932 in smoking, trouw aan de periode

benjamin-herman-breda-jazzfestival.jpg

Benjamin Herman Trio

Benjamin Herman is al 30 jaar een productieve Nederlandse saxofonist en heeft meer dan 50 albums uitgebracht, zowel solo als met zijn band New Cool Collective. Zijn solowerk omvat postmoderne interpretaties van Nederlandse avant-garde, samenwerkingen met diverse artiesten en uiteenlopende projecten, van punk jazz tot jaren 70 geïnspireerde producties.

New Cool Collective

New Cool Collective, opgericht in 1993, is een strakke en veelzijdige formatie met 20 albums in de afgelopen 30 jaar. Ontstaan in Amsterdam met Benjamin Herman en DJ Graham B, mengt de 8-koppige band jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo.

Boris van der Lek and The Jazzfluencers

Boris van der Lek, bekend van verschillende bands waaronder The Boulevard Of Broken Dreams en samenwerkingen met Herman Brood en Jules Deelder, begon zijn carrière in 1980 met jazz. Zijn passie voor tenorsaxofoon ontwikkelde zich na het luisteren naar grootheden zoals Arnett Cobb en Buddy Tate. Boris en trompettist Koos van der Hout vertolken met elegantie de sound en muziek geïnspireerd door saxofonist Ben Webster en trompettist Harry ‘Sweets’ Edison.

 

BOSCO ft. Johnny Rosenberg

BOSCO, het Nederlandse “jazz and pop orchestra”, staat al 20 jaar prominent in de muziekscene. Het veelzijdige 10-koppige collectief, bekend om dynamische optredens, werkt graag samen met diverse artiesten en bands. Johnny Rosenberg is uitgegroeid tot de ware Michael Bublé-Tribute act, die in zowel vocale capaciteiten, maar ook in charisma en entertainment niet onder doet voor zijn idool.

bjf-header-doneer-wit[1].jpg
Ook een donatie doen? Scan de QR code of gebruik de link

Steun het Breda Jazz Festival 1. Direct en gemakkelijk doneren via de QR-code of via de onderstaande knop. 2. Scannen met eigen vertrouwde BankApp, Tikkie of generieke QR-scanner (oa. iOS camera app). 3. De €3,00 is een giftsuggestie. U kunt het bedrag eventueel aanpassen. 4. Snel en veilig afronden via iDEAL.

Doneren via de link