Tipje van de sluier: wie spelen er nog meer tijdens het Breda Jazz Festival?

bjf-the-spunnyboys-500x354.jpg

Het Breda Jazz Festival is samen met de nieuwe programmeur Geert Blenckers en zijn team van GJD Events volop bezig met alle voorbereidingen voor de 52ste editie. De eerste tien bands zijn een tijdje geleden bekend gemaakt en daar voegen we er nu als voorproefje graag nog tien bij! De 52ste editie van het Breda Jazz Festival vindt plaats tijdens het Hemelvaart weekend van 9 tot en met 12 mei 2024.

Leestijd: minuten

Puzzel

Over een aantal weken is het totale programma bekend. Het belooft een waar muzikaal spektakel te
worden waar bezoekers vier dagen lang hun jazz-hart volop kunnen ophalen bij de verschillende
podia verdeeld over de Bredase binnenstad. “Het totale programma blijft nog even geheim, maar
we kunnen wel een tipje van de sluier geven over wie er nog meer komen optreden naast de
eerdere tien bands die we bekend hebben gemaakt” vertelt Geert. “Het is een behoorlijke puzzel
die gelegd moet worden, maar dat doen we met veel plezier en toewijding om er ook dit jaar weer
een onvergetelijk festival van te maken”.

Het aftellen is begonnen

Het bestuur, de programmeur en alle vrijwilligers van het Breda Jazz Festival kijken ernaar uit om alle bands te verwelkomen. “Nu alles in de steigers staat, kunnen we niet wachten totdat we de eerste muzikale noten in de Bredase binnenstad horen en bezoekers zien swingen bij de geweldige bands die komen optreden. Het wordt echt een te gek programma, al zeg ik het zelf, waar je geen seconde van wilt missen” aldus Geert.

The Spunyboys

The Spunyboys, oorspronkelijk afkomstig uit het noorden van Frankrijk, brengt met hun trio de Amerikaanse traditie van rockabilly en countrymuziek tot leven, met een knipoog naar de Engelse hoeders van het vuur.

Phil Bee & Band

Phil Bee, geboren als Philippe Bastiaans, is een veelzijdige muzikant met een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt van internationale langeafstandsraces tot het winnen van The Voice Senior in 2021. Zijn muzikale reis omvat verschillende bands én solo-inspanningen, waarbij hij zijn passie voor blues en soul laat zien. Onlangs stond Phil nog in de finale van het televisieprogramma battle of the tribute bands.

T-Time

De laatste jaren staan ze al veelvuldig samen op de diverse internationale jazzpodia: Tijn en zijn vader Antoine Trommelen. Zij hebben nu een gezamenlijk muzikaal project: T-Time, waarbij ze samen gearrangeerde muziek maken uit de jaren ‘40 en ‘50 van de vorige eeuw. Vier topmuzikanten uit de “nieuwe generatie” jazzmusici maken de band compleet. De front-line van tenorsax en trombone zorgt voor een vette swingende sound, waarbij de vocalen van Tijn voor een aangename afwisseling in repertoire zorgen. En wie anders dan Bert Boeren kan hier de trombone beroeren.

The Hi-Stakes

The Hi-Stakes is een hyperactieve, gehypte rhythm & blues band gevestigd in Amsterdam, met originele nummers vol ironie en passie uit diverse populaire genres van die tijd. Variërend van Blue Note Records’ boogaloo tot explosieve oude school rhythm & blues nummers. Hun repertoire, volledig origineel, omvat alles tussen de jazz- en blueswerelden.

Ruben Hoeke Band

Ruben Hoeke, een Nederlandse gitarist van wereldklasse, heeft met zijn Ruben Hoeke Band een indrukwekkende carrière achter de rug, waarbij hij een diverse mix van rock, soul, pop, boogie en rhythm & blues ten gehore brengt. Met talloze optredens, albums en lofbetuigingen van media wordt hij beschouwd als een van de grootste hedendaagse Nederlandse gitaristen.

maxresdefault

Jetse de Jong Band

Jetse de Jong, een gepassioneerde pianist uit Nederland, ontwikkelde zijn liefde voor muziek door zijn jeugdige ontmoeting met de legende van de rock ‘n roll, Fats Domino. Met een achtergrond in jazz en een veelzijdige ervaring, van het begeleiden van burlesque acts tot optredens met gerenommeerde orkesten en artiesten, blijft hij trouw aan zijn passie voor improvisatie en het verkennen van de New Orleans pianotraditie.

The Hippo Brothers Ft. Miss Beulah

The Hippo Brothers, gevormd uit een gedeelde passie voor rauwe soul, vroege funk, latin jazz en boogaloo, brengen met hun aanwezigheid van saxofoon, trompet, Hammond-orgel en piano, gitaar, bas, drums en percussie ultieme grooves op het podium, ondersteund door de geweldige soulzangeres Miss Beulah. Met invloeden van Willie Bobo, Sharon Jones, Marva Whitney en anderen, bieden ze een mix van New Yorkse soul en Latin street music, Soul Jazz met Boogaloo, die het publiek doet dansen en extatisch maakt.

Bayou Bayou

Bayou Bayou, onder leiding van pianist Jetse de Jong, neemt je mee naar het New Orleans van de jaren 50 met hun 8-koppige band, waar ze een mix van traditionele blues, jazz en gospel brengen, geïnspireerd door iconen zoals Dr. John en Ray Charles. Als Jetse pianospeelt, klinkt het alsof hij geboren werd aan de andere kant van de oceaan, in muziekstad New Orleans. Alsof hij als kind in een grote soeppan met gumbo viel en nadat hij eruit kwam nooit meer gestopt is met muziek maken.

B.B. & The Blues Shacks

B.B. & The Blues Shacks, een Duitse band opgericht in Hildesheim, heeft wereldwijd faam verworven met meer dan 4000 concerten in meer dan 30 jaar, waarbij ze een soulvolle mix van Rhythm & Blues ten gehore brengen, en hebben opgetreden met grootheden als Bob Dylan en B.B. King. Hun dynamische live-optredens worden gekenmerkt door de bekroonde frontman Michael Arlt en getalenteerde bandleden, waardoor ze een top live-act zijn geworden.

Etta James Experience

Etta James Experience is een elfkoppige band die een energieke hommage brengt aan de Amerikaanse soullegende Etta James, met een mix van soul, blues, funk, rock’n roll en jazz. Aangevoerd door de Arnhemse zangeres Floor Kraayvanger, biedt de band een gedreven en gevarieerde show met hits als “At Last” en “Something’s Got a Hold on Me”, waarbij ze festivals en theaters in zowel Nederland als internationaal hebben betoverd met hun dynamische optredens.

bjf-header-doneer-wit[1].jpg
Ook een donatie doen? Scan de QR code of gebruik de link

Steun het Breda Jazz Festival 1. Direct en gemakkelijk doneren via de QR-code of via de onderstaande knop. 2. Scannen met eigen vertrouwde BankApp, Tikkie of generieke QR-scanner (oa. iOS camera app). 3. De €3,00 is een giftsuggestie. U kunt het bedrag eventueel aanpassen. 4. Snel en veilig afronden via iDEAL.

Doneren via de link