Breda Jazz Festival maakt programma 2024 bekend

2013-opening-grote-markt-foto-jack-sweres-scaled.jpg
Leestijd: minuten

Zoals de traditie het voorschrijft, maakt ook dit jaar het Breda Jazz Festival op Tweede Paasdag het programma voor de aankomende editie bekend. Daarmee start de kaartverkoop voor de binnenconcerten. Het programma en de kaartverkoop zijn terug te vinden op de geheel nieuw vormgegeven website van het festival. De 52ste editie van het Breda Jazz Festival vindt plaats tijdens het Hemelvaartweekend van 9 t/m 12 mei 2024 in de bruisende binnenstad van Breda.

bjf-duo-special.jpg

4 dagen, 23 podia en ruim 200 concerten

Het Breda Jazz Festival verzorgt in 4 dagen tijd, verspreid over 23 podia, ruim 200 concerten. Het grootste deel van deze concerten is gratis toegankelijk en speelt zich af in het centrum van Breda. Zoals je van het Breda Jazz Festival gewend bent zijn er ook een aantal binnenconcerten waar een ticket voor moet worden gekocht. "Bijzondere concerten die je tijdens het festival niet op een ander podium tegenkomt, dat typeert deze concerten.", legt het nieuwe bestuurslid PR & Communicatie Monique Borger uit.

bjf-all-the-cats-jump-in.jpg

Nieuwe podia

Naast de bekende podia zijn er dit jaar ook twee nieuwe podia op het Kasteelplein. "Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling om dit plein weer actief bij het festivalterrein te trekken.", voorzitter Hanneke Griffioen krijgt een twinkeling in haar ogen. "Bij het Visker podium Kasteelplein Noord komt een dansvloer. Dansers kunnen hier de hele dag komen swingen." Bij dit podium zorgt horecaondernemer Spinola voor de inwendige mens en ook de aankleding rondom het podium, waaronder een overkapping. Podium Kasteelplein Zuid, te vinden naast het ruiterstandbeeld van koning-stadhouder Willem III, krijgt juist een Bredaas karakter.

bjf-dan-barret.jpg

Vaste prik

Naast de nieuwe toevoegingen zien we ook bekende onderdelen terug. Zo vindt ook dit jaar op de ‘festival-vrijdag’ (vrijdagochtend 10 mei) de pluutjesparade voor kinderen plaats. In De Avenue is het concert Duo Special, waarbij muzikanten vrijdagnacht door de programmaraad van Breda Jazz Festival worden gevraagd om in duo zaterdagochtend met elkaar te spelen. Terug van weggeweest: de Festival Surprise Bands. Solisten spelen in wisselende samenstelling met elkaar om het publiek en soms ook elkaar te verrassen. Hanneke Griffioen geeft aan "Vaste prik is natuurlijk de opening; donderdag 9 mei 2024 om 13:00 uur op de Grote Markt in Breda. We zijn er weer helemaal klaar voor!"

bjf-header-doneer-wit[1].jpg
Ook een donatie doen? Scan de QR code of gebruik de link

Steun het Breda Jazz Festival 1. Direct en gemakkelijk doneren via de QR-code of via de onderstaande knop. 2. Scannen met eigen vertrouwde BankApp, Tikkie of generieke QR-scanner (oa. iOS camera app). 3. De €3,00 is een giftsuggestie. U kunt het bedrag eventueel aanpassen. 4. Snel en veilig afronden via iDEAL.

Doneren via de link