Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Breda Jazz FestiWall komt eraan!

Enorme muurschildering ter ere van 50ste Breda Jazz Festival fleurt singels op

Het Breda Jazz Festival beleeft dit jaar zijn 50ste editie, iets wat de organisatie natuurlijk niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Dat is bij voorbaat al goed gelukt, zéker voor iedereen die via de Tramsingel het centrum binnenkomt… Aan de tegenovergelegen Nijverheidssingel verrijst de komende weken in samenwerking met Blind Walls Gallery een enorme muurschildering die verleden, heden en toekomst van het Breda Jazz Festival samenbrengt. De schildering zal vlak voor het festival onthuld worden.

De kracht van crowdfunding

De Breda Jazz FestiWall van 16 bij 11 meter is een cadeau van de organisatie van het Breda Jazz Festival aan de stad. Het is mede dankzij de enorme staat van dienst van Blind Walls Gallery op dit gebied dat dit kunstwerk van formaat realiteit is geworden. Maar het is vooral ook te danken aan de steun van maar liefst 151 donateurs; omdat de FestiWall tot stand is gekomen door crowdfunding, kon iedereen die dit wilde hieraan een steentje bijdragen. Onder meer ook het Wijkplatform Fellenoord, het Prins Bernhard Cultuurfonds en -met name- Kunstloc Brabant leverden een bijzonder welkome bijdrage.

Door Breda, vóór Breda

Wat de Breda Jazz FestiWall extra bijzonder maakt is dat de schildering gemaakt wordt door de lokale kunstenaar Joren Joshua. Deze ‘local hero’ is gekozen door Blind Walls Gallery, de Vereniging Van Eigenaren van het pand aan de Nijverheidssingel en de organisatie van het Breda Jazz Festival. Klik & Steen Webdevelopment wordt als beschermheer vereeuwigd op een speciale plaquette bij het kunstwerk.

Festiwall feestje voor genodigden

Kort voor het Breda Jazz Festival houdt de organisatie een besloten feestje voor de donateurs, bewoners van het pand aan de Nijverheidssingel en sponsors en vrijwilligers van het Breda Jazz Festival. Iedereen op de gastenlijst ontvangt binnenkort een uitnodiging met de details. Vanaf 26 mei kan iedereen de muur gaan bekijken.

Hét museum op straat

Blind Walls Gallery is hét museum op straat met 100 muurschilderingen geïnspireerd op de verhalen van Breda. Nationale en internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie muurschilderingen geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van onze stad. De Breda Jazz FestiWall vormt hier een swingende aanvulling op!

Steun het festival!