Doneer aan het festival

Doneer

Breda Jazz Festival 2023: alle info op een rij

Op donderdag 18 mei 2023 start de 51ste editie van het Breda Jazz Festival. Om het je wat makkelijker te maken, zetten we in dit bericht veel informatie overzichtelijk voor je op een rij.

Programma, flyer en festivalkrant
De belangrijkste vraag is natuurlijk ‘Wie speelt waar?’ Het meest actuele programma vind je natuurlijk op onze website. De programmaflyer staat ook hier online. Zin in wat achtergrondartikelen? De festivalkrant kun je ook gewoon online bekijken. Kom je er niet uit? Kom dan naar het Infopunt op Grote Markt (voor het Stadhuis).

Tickets binnenconcerten
Ook dit jaar hebben we weer een aantal bijzondere binnenconcerten voor je. Daar zijn nog wat kaarten voor te koop: je vindt ze onder de ticketknop op de homepage. 

Pendellimo en pendelboot
Ook dit jaar rijdt er een pendellimo tussen de binnenstad en podium Ingenhousz. Opstapplaats is tegenover de Hoge Brug en is herkenbaar aan vlaggen met ‘pendelbus Ingenhousz’. Vorig jaar had we een bus met een ballenbak…dit jaar een upgrade; een limo!

Nieuw dit jaar is een varend podium: op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vaart de pendelboot met orkest van 13:00 uur tot 18:00 uur tussen BAAI (op het hele uur), Valkenberg (aan stationszijde, 20 minuten over heel) en Haven (onderaan bij podium De Huiskamer, 10 minuten over het halve uur). Opstapplaatsen staan aangegeven met vlaggen met ‘Nassau Sneltransport – pendelboot’. Hop on, hop off and enjoy the music!

Praktische zaken
Plan je bezoek
Wil je blijven slapen in Breda of  zoek je een fijn restaurant in de buurt van je lievelingspodium? Plan je bezoek dan via Breda City app. Je kunt daar ook het hele programma van het Breda Jazz Festival vinden en een favorietenlijstje samenstellen. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Met auto of fiets
Kom je met de auto? Hier vind je de pagina parkeergarages en – terreinen in Breda. Tip: bij het NAC stadion kun je gratis parkeren en brengt stadslijn 2 je naar het centrum. Bekijk de dienstregeling.

In Breda parkeer je je fiets veilig én gratis in de bewaakte fietsenstallingen. Bekijk hier alle info. Tijdens het Breda Jazz Festival zijn er extra fietsenstallingen op het Kasteelplein en de Adriaan van Bergenstraat. Parkeer je je fiets op een plek waar dat niet mag, dan loop je het risico dat hij wordt verwijderd.

EHBO en toiletten
De EHBO post staat op Kasteelplein. Daarnaast lopen er EHBO’ers rond in de binnenstad. Geen EHBO’er in de buurt en wel hulp nodig? Spreek een medewerker van het Breda Jazz Festival aan.

Toiletten vind je op Stadserf (achterzijde van het Stadhuis), Kasteelplein en bij Spanjaardsgat. Op Stadserf en Kasteeplein staan ook de invallidentoiletten.

Toegankelijkheid
Breda Jazz Festival hecht veel waarde aan de Toegankelijkheid van het festival. Van invalidentoiletten tot EHBOpost, van podia tot Informatiepunt; alles overzichtelijk op deze kaart.

Afval en softcups
Breda doet dit jaar een pilot met recyclebare plastic bekers. Bij je eerste consumptie betaal je een euro extra als bijdrage aan het systeem. Lever je je beker in bij een nieuwe bestelling dan hoef je die euro niet te betalen. Klaar met drinken of ga je naar huis? Gooi je beker dan in de daarvoor bestemde afvalbak. #opgeruimdBreda

We wensen je mooie festivaldagen toe!

Steun het festival!

<!---->