Heel Breda danst!

home-dansworkshops-home.jpg

Zonnetje, livemuziek en lekker dansen… daar word je zeker blij van. Het is ieder jaar genieten van de Lindy hop/swing en Latin dansers voor de podia. Maar nu kun je zelf ook meedoen! De Bredase dansscholen Swing City Breda en Total Dance geven in samenwerking met Nieuwe Veste elk twee gratis dansworkshops.

Leestijd: minuten
bjf-workshop-swinglindyhop.jpg

Swing / Lindy Hop workshops door Swing City Breda

Op de dansvloer bij ons nieuwe Visker podium op het Kasteelplein Noord leer je je eerste rock steps en tripple steps tijdens de Lindy Hop taster class van Swing City Breda. Swing daarna meteen mee met de bands op het Visker podium. De workshops zijn op vrijdag 10 mei van 14.45 - 15.45 uur voorafgaand aan het concert van All the Cats Jump in en zaterdag 11 mei van 14.45 – 15.45 uur voorafgaand aan het concert van de Festival Surprise Band o.l.v. Luca Filastro.

Swing City Breda

Swing City Breda is een groep enthousiaste swingdansers met een missie: Breda en omgeving laten kennis maken met Lindy Hop, de energieke Swing jazz partnerdans uit de jaren 1930-50. Je komt ons dus ook tegen op Breda Jazz Festival als er van die aanstekelijke swingjazz-muziek te horen is. We dragen soms vintage kleding, soms een spijkerbroek, maar altijd een big smile. Hoe meer mensen aan de Lindy Hop, hoe beter. Geschikt voor alle leeftijden, twee linkervoeten is geen probleem...

bjf-workshop-bachata.jpg

Latin Workshops door Totaldance

workshop Bachata

Het de Rooi Pannen podium op het Pleintje Veemarktstraat is weer als vanouds vier dagen in Zuid-Amerikaanse sferen. Op donderdag 9 mei van 16:30 - 17:45 uur laat Totaldance je de energie van Bachata Dominicana ontdekken. Stap binnen in de opzwepende ritmes van de Dominicaanse Republiek. Je leert niet alleen de basisstappen, maar wordt ook uitgenodigd om volop te genieten van een onvergetelijke danservaring vol plezier en passie.

bjf-workshop-merengue-fusion.jpg

workshop Merengue Fusion

Op zaterdag 11 mei van 19:15 - 20:15 uur, voorafgaand aan het concert van Poder Latino, verzorgt Totaldance een bruisend feestje vol snelle ritmes en opwindende moves tijdens de Merengue Fusion-workshop, waar traditionele Merengue wordt gecombineerd met moderne invloeden van reggaeton en Afro. Dans daarna lekker door op de zonnige klanken van SonPaTí.

Totaldance

Totaldance is toegewijd aan het inspireren, verbinden en transformeren van dansliefhebbers van alle niveaus. De dansschool biedt diverse dansstijlen, waaronder Bachata, Salsa en Merengue, om je dansvaardigheden te verbeteren en je zelfvertrouwen op de dansvloer te vergroten. Dans met ons, dans met passie, dans met Totaldance! 

bjf-header-doneer-wit[1].jpg
Ook een donatie doen? Scan de QR code of gebruik de link

Steun het Breda Jazz Festival 1. Direct en gemakkelijk doneren via de QR-code of via de onderstaande knop. 2. Scannen met eigen vertrouwde BankApp, Tikkie of generieke QR-scanner (oa. iOS camera app). 3. De €3,00 is een giftsuggestie. U kunt het bedrag eventueel aanpassen. 4. Snel en veilig afronden via iDEAL.

Doneren via de link