‘Vriendenmiddag’ haalt The Fried Seven naar Breda

bjf-nieuws-the-fried-seven.jpg
Leestijd: minuten

Na een mooie start in januari met de spectaculaire aftrap van Gregg Stafford staat het volgende jazzconcert alweer op de agenda. Zo kunnen liefhebbers niet alleen tijdens het Breda Jazz Festival hun hart ophalen, maar ook zo’n 3 à 4 keer per jaar genieten van een bijzondere jazzmiddag of -avond. Deze keer is het de beurt aan de stichting Vrienden van het Breda Jazz Festival. Op de derde zondag in april organiseert de stichting een concert voor alle ‘vrienden’, maar ook voor iedereen die jazz een warm hart toedraagt. Een muzikale happening, waar de bezoeker mee kan swingen met een optreden van The Fried Seven en zo alvast een voorproefje krijgt van het aankomende Breda Jazz Festival dat plaatsvindt van 9 t/m 12 mei in de Bredase binnenstad. 

Vrienden van het Breda Jazz Festival

Al ruim 35 jaar wordt het Breda Jazz Festival gesteund door een groep bijzondere mensen; ‘Vrienden van het Breda Jazz Festival’. Jaarlijks organiseert deze stichting een muzikale en informatieve middag voorafgaand aan het festival om elkaar te ontmoeten en om met mogelijk nieuwe ‘vrienden’ kennis te maken. Dit jaar vindt deze Vriendenmiddag plaats op zondag 21 april 2024 in De Avenue (van 14.00 tot 16.00 uur). The Fried Seven zal het concert muzikaal laten swingen. De zaal is open vanaf 13.30 uur en een regulier kaartje kost 17,50€ p.p. (voor vrienden geldt een korting). De reguliere tickets zijn te koop via onze ticketshop 

Vriend worden, vriend zijn, vriend blijven

Het gezicht van de vrienden van Breda Jazz Festival is voorzitter John Janssen. Hij is vanaf 2010 verbonden aan de stichting. John vertelt met een lach op zijn gezicht dat de stichting geen bestaansrecht heeft zonder de daadwerkelijke vrienden. “Elke vriend draagt met zijn of haar bijdrage bij aan het behoud van Jazz in Breda, een aantal al sinds we in 1988 zijn gestart. Jaarlijks zorgen wij ervoor dat we een bijzonder optreden faciliteren. Een traditie die we in ere houden en waar we trots op zijn! Vrienden zijn belangrijk en daarom geldt voor ons: ‘Vriend worden is Vriend zijn is Vriend blijven’. En nieuwe Vrienden zijn natuurlijk van harte welkom.”

The Fried Seven

The Fried Seven, een internationale groep jonge muzikanten uit Amsterdam, deelt hun passie voor Early Jazz door die typische tunes uit de jaren 20 en 30 te spelen. De bandleden komen uit verschillende delen van Europa, met verschillende achtergronden en talen, verenigd in hun passie voor deze muziek. Het repertoire dat ze spelen varieert van Louis Armstrongs Hot Seven tot composities van Duke Ellington, maar ook originele arrangementen die speciaal voor deze band zijn gemaakt. The Fried Seven mixt samenspel met geïmproviseerde solo's waarin ieders unieke stem de kans krijgt om te schitteren. In 2022 was The Fried Seven op het Breda Jazz Festival te zien. Ook dit jaar betreedt de groep jonge muzikanten het Bredase Jazz podium.

 

bjf-header-doneer-wit[1].jpg
Ook een donatie doen? Scan de QR code of gebruik de link

Steun het Breda Jazz Festival 1. Direct en gemakkelijk doneren via de QR-code of via de onderstaande knop. 2. Scannen met eigen vertrouwde BankApp, Tikkie of generieke QR-scanner (oa. iOS camera app). 3. De €3,00 is een giftsuggestie. U kunt het bedrag eventueel aanpassen. 4. Snel en veilig afronden via iDEAL.

Doneren via de link