Doneer aan het festival

Doneer
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
20 mei 2023
21:30 - 00:00
03. Meinselect podium – St Janstraat

Hillibilly hayride (NL)

Hillbilly Hayride is een bluegrass band uit het zuiden van Nederland. De naam verklapt eigenlijk genoeg! Naast old time originals vermaken ze hun publiek graag met footstompin’ bluegrass uit minder ver vervlogen tijden. Verder zijn ze niet vies van een beetje zoetsappige hillbilly. Ook al zingen ze over gebroken harten, drank en andere ellende, van deze muziek word je vrolijk! Van The Carter Family naar de Hackensaw Boys, via Dolly Parton weer terug naar Old Crow Medicine Show. Yeeha roepen mag best. 
 
Op het podium gáán ze ervoor. Met een aanstekelijk enthousiasme serveren ze deze muziek zoals het hoort: puur en oprecht. Meerstemmige vocalen maken het geluid van de banjo, contrabas, gitaar, en pedalsteel compleet. 
 
Dat ze ons kunnen inleven in deze muziek van het Amerikaanse platteland, is eigenlijk niet zo gek. Op onze lapsteel kapper na, komen ze regelrecht uit de Peel. Moonshiners worden gewoon jeneverstokers! Een hayride was het oogstfeest bij het naar binnen halen van de eerste baal hooi. Wat is nou het verschil met een aspergefeest? theye’re gonna raise a ruckus tonight!
 
Hillbilly Hayride heeft inmiddels op een paar mooie festivals gestaan, zoals Cajun Moon, Parkfest, de Johnny Cash Memorial Show en Nirwana Tuinfeest. Ook traden ze op in Café Wilhelmina, de Bosuil en de Effenaar. 
 
Bandleden
Jetteke Hendriks // zang
Paul Kolenberg // contrabas, zang
Martijn Hendriks // gitaar, zang
Roland Molengraaf // pedalsteel
Willem van Doorn // banjo

 

Steun het festival!

<!---->