Doneer aan het festival

Doneer
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
18 mei 2023
13:30 - 15:00
15. Ingenhousz Tuinterras

Boris van der Lek and the JazzFluencers (NL)

‘Ken ik hem niet ergens van?’ is vaak de eerste gedachte bij het zien optreden van Boris van der Lek. En dat zou heel goed kunnen. Hij speelde onder andere met The Boulevard Of Broken Dreams en het daaruit voortkomende de Houdini’s, The Gangbusters, Zappaband Cuccurullo Brillo Brullo en in de bands van Herman Brood, Hans Dulfer en velen kennen hem vanwege zijn samenwerking van vele jaren met Jules Deelder in Trio Me Reet.

Het begon voor Boris allemaal met jazz. En dat zal altijd zo blijven. In 1980 hoorde hij op het North Sea Jazzfestival grootheden als Arnett Cobb, Buddy Tate, Illinois Jacquet, Billy Mitchell en Buddy Johnson. Op dat moment wist hij dat dàt was wat hij wilde: tenorsaxofonist worden. Slechts drie jaar later stond hij op datzelfde North Sea Jazzfestival op het podium met zijn helden Buddy Tate, Arnett Cobb, Scott Hamilton en Flip Phillips.

Ook favoriet waren de opnamen die saxofonist Ben Webster maakte met trompettist Harry ‘Sweets’ Edison. En dat is precies waar deze bezetting over gaat. Boris en trompettist Koos van der Hout weten met souplesse deze sound en muziek neer te zetten.

Boris van der Lek – tenor saxofoon
Dolf Helge – drums
Mark van der Feen – piano
Vincent Kuiper – contrabas
Koos van der Hout – trompet

Steun het festival!

<!---->