Doneer aan het festival

Doneer

Ook pieker worden?

Stuur dan een mailtje naar Team Piek Voor De Muziek. Ook verenigingen kunnen zich aanmelden en delen in de door hen opgehaalde opbrengst! Als pieker zorg je voor de collecte tijdens het Breda Jazz Festival onder het motto ‘Piek voor de Muziek’ en lever je op die manier een belangrijke bijdrage aan de financiële basis van het festival.

Vrijwilliger worden?!

Het Breda Jazz Festival is niet mogelijk zonder de belangeloze inzet van ruim 200 vrijwilligers. Wil jij vrijwilliger worden bij het oudste en grootste jazzfestival van Nederland en Europa? Vul het formulier in en dan nemen we contact met je op. 

Wat bieden we je?

Een gezellige groep mensen die er samen voor gaan om het Breda Jazz Festival te organiseren. We willen allemaal iets voor de stad doen, voor de Bredanaars en al die andere festivalbezoekers die van buiten Breda komen. De helft van ons vindt jazzmuziek leuk, de andere helft niet zo. Het gaat ons met name om de gezelligheid onderling en in de stad, tijdens ‘ons’ festival.

Naast deze gezelligheid word je tijdens je festival-werkdagen voorzien van een hapje en een drankje. Je krijgt consumptiebonnen voor de festivaldagen waarop je werkt. En als je een hele dag tijdens het festival werkt, kun je gratis gebruik maken van het vrijwilligersbuffet. Daarnaast heb je als vrijwilliger gratis toegang tot de betaalde concerten en toegang tot de after-hours met daarbij een aantal consumptiebonnen. En of dat niet genoeg is: je krijgt een uniek Breda Jazz Festival crew-shirt voor je deelname.
Ook tijdens bijeenkomsten buiten het festival om zorgen we altijd voor drankje en eventueel hapje. Kortom, je komt niets tekort.

Onderdeel van ons team

Als vrijwilliger word je gekoppeld aan een team, en de teamleider is jouw contactpersoon. Uiteraard doen we ook aan ‘teambuilding’, met de hele club (zo is er in september onze jaarlijkse barbecue en rally) en ook met je team. 

Dit zijn onze teams:

Stagemanagers

Deze vrijwilligers helpen bands en artiesten op het podium met het installeren van hun instrumenten en zorgen voor een vlekkeloos verloop van de optredens. Zij zorgen voor drankjes voor de muzikanten en via de portofoon staan ze in verbinding met de festivalcoördinatie.


Logistiek

Deze vrijwilligers verzorgen het vervoer van bandleden en instrumenten van en naar de podia. Met de festivalbusjes zorgen zij, ondanks de drukte, dat muzikanten en instrumenten precies op tijd aanwezig zijn. Ook halen en brengen zij buitenlandse muzikanten van en naar luchthavens, treinstations en hotels. Voorafgaand aan en na afloop van het Breda Jazz Festival zorgen onder andere deze vrijwilligers voor de aankleding van de podia, het aanbrengen van de sponsoruitingen, opruimen, et cetera.


Hospitality

Het team Hospitality geeft informatie aan het publiek, zorgt voor de verkoop van kaarten en festivalartikelen, en begeleidt, waar nodig, de muzikanten.


Piek voor de Muziek

Deze vrijwilligers zorgen voor de collecte tijdens het Breda Jazz Festival onder het motto ‘Piek voor de Muziek’ en leveren op die manier een belangrijke bijdrage aan de financiële basis van het festival.


Algemeen secretariaat

Het secretariaat verzorgt alle administratieve werkzaamheden ter voorbereiding van en tijdens het festival. Denk aan de festivalpassen en de consumptiebonnen voor onze vrijwilligers.


PR en social media

De vrijwilligers van het team PR en social media voeren het programma op de website in, ontwikkelen de festivalkrant, schrijven persberichten en verzorgen de berichten op de socialmediakanalen van het festival.

Volunteering

The Breda Jazz Festival would not be possible without the tireless effort of our 200 volunteers. Would you like to become a volunteer? Please, fill in the form and we will contact you. 

Most of our volunteers are part of one of the following teams:

Stage managers

As a stage manager you help our visiting bands and artists on stage, setting up for their set. You make sure everything around their performance runs smoothly. Also, you will make sure the performers will get a drink and you are in direct contact with the festival coordination.


Logistics

As part of the logistics team, you provide transportation from- and to different stages. You will pick up the musicians and their instruments and make sure they get to the right stage on time. You will also pick up international musicians from the airport, train stations and hotels. Before, during and after the festival, you also take care of our stages: Building them up, decorating and cleaning them, and finally taking them down.


Hopitality

As member of our Hospitality team you will provide our festival guests with information. From concerts to city directions, you know your way around. Also, you sell tickets to our concerts as well as our festival merchandise. If necessary, you will also assist musicians and or Breda Jazz Festival staff.


“Piek voor de Muziek” – Collectors

As a collector, you walk around the city to collect voluntary contributions from the festival guests, or as we like to call it: “Een piek voor de muziek!”. By joining this team, you contribute to the financial basis of our non-profit organization.


General secretariat

The general secretariat is in charge of all administrative tasks concerning our volunteers, before and during the festival. Such as arranging festival-passes for all participating volunteers and festival guests, as well as handing out drink-voucher to our volunteers.


PR and social media

As a volunteer of our PR en social team, you import the entire jazz program onto our website, write biographies of the musicians and take care of our social media channels like Facebook, Instagram and Twitter. You are also in charge of developing our festival’s newspaper and writing the content on our website.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op.

Steun het festival!

<!---->