Doneer aan het festival

Doneer

Uitslag fotowedstrijd: de winnaars zijn bekend!

 

De jury van de Breda Jazz Festival fotowedstrijd was blij verrast met de vele enthousiaste inzendingen! Want de fotografen op het festival bleken niet alleen bezoekers te zijn die sfeer kwamen vastleggen, soms bleken ze ook visuele artiesten. Sommigen stuurden slechts één foto in die ze toevallig maakten in het heetst van de strijd, anderen waren duidelijk op pad geweest met hun camera om het festival te vereeuwigen. Beide even leuk, maar het was een uitdaging voor de juryleden alle spreekwoordelijke appels en peren te (be)proeven. Desalniettemin zijn hier de winnaars:

Categorie: Artiest

1ste prijs: Wim Langen

Elk jaar doet de organisatie haar best de leukste artiesten naar Breda te halen. Deze foto stelt ze dan ook mooi centraal. Jazz is emotie en Wim heeft die prima gevangen! Jazz heeft niet te veel poespas nodig. Back to basic!

2e prijs: Arjan De Vos

Ondanks de chaos die soms op een buitenpodium heerst heeft de fotograaf een prima doorkijkje gemaakt met de focus op de juiste plek. Instrumenten op de voorgrond en de Festivalposter op de achtergrond maar de saxofonist lekker centraal. Heerlijke plaat!

3e prijs: Diana Booij

Soms krijg je het als fotograaf bijna cadeau; met het enthousiasme en ritme op het Veemarktpleintje kan je bijna geen slechte foto maken. Behalve natuurlijk als je de techniek niét zou beheersen. Gelukkig zijn bij Diana de timing, belichting en kleuren precies zoals ze moeten zijn. Dansen maar!

Categorie: Sfeer

1ste prijs: Peter Smeekens

“De sfeer van het Breda Jazz Festival is uniek in zijn soort en dat is, naast de muziek, de kern van vier dagen muzikaal feest in Breda. Wat is een band zonder publiek? En wat moet het publiek zonder een band? Met deze actieve prachtplaat van Peter valt alles samen: hij dampt en hij swingt. Met stip op nummer één.”

2e prijs: Pepijn Zwart

“The Spunyboys zijn een echte publiekstrekker en dat zagen we zeker terug in het aantal ingezonden foto’s van dit actieve trio. De muziek is hier letterlijk het middelpunt van een publieksfestival en het geeft de sfeer van het optreden perfect weer; precies zoals we het graag allemaal zien.”

3e prijs: Inger Spierenburg 

Als je alles hebt gezien als fotograaf ga je op zoek naar die unieke hoek en Inger wist kerk, publiek en artiest in één beeld te krijgen. Hoeveel sfeer van het Breda Jazz Festival wil je hebben? Als de techniek volgende keer ook nog helemaal op orde is kan hij nog hoger in de ranglijst eindigen.

Categorie: Publiek

1e prijs: Peter Smeekens

Een fotograaf die we vaker tegenkwamen. En wederom gooit hij hoge ogen. Mochten de muzikanten vergeten zijn voor wie ze nu spelen, dan laat deze foto dat in volle breedte zien; van jong tot oud, van cola tot bier. Zitten, hangen, kijken, luisteren en genieten. En dat laatste deden we ook van zijn foto.

2e prijs: Gré van Pelt

Het publiek van vandaag is misschien wel de artiest van morgen. Fotograferen is kijken en dat is aan Gré wel toevertrouwd. En hoe kleurrijk het Breda Jazz Festival dan ook mag zijn, in zwart/wit is deze foto gewoon ijzersterk. En het t-shirt van het jongetje maakt het helemaal af… Enjoy the music!

3e prijs: Yvonne Aarden

Als fotograaf wil je niet enkel de muziek horen, maar ook zeker zien. En deze jonge bezoeker dacht er vast hetzelfde over. Als we ook nog konden zien dat de muziek van het Breda Jazz Festival een rol speelde was het misschien wel de winnaar in deze categorie geweest.”

 

Bedankt voor alle geweldige inzendingen! De winnaars van de fotowedstrijd hebben via email bericht gekregen. 

Steun het festival!

<!---->