Doneer aan het festival

Doneer

Steun het Breda Jazz Festival

1. Direct en gemakkelijk doneren via de QR-code

2. Scannen met eigen vertrouwde BankApp, Tikkie of generieke QR-scanner (oa. iOS camera app).

3. De €3,00 is een giftsuggestie. U kunt het bedrag eventueel aanpassen.

4. Snel en veilig afronden via iDEAL.

Steun het Breda Jazz Festival

Het organiseren van een groot publieksevenement, zoals het Breda Jazz Festival, brengt veel uitdagingen met zich mee. De organisatie moet muzikanten en bands boeken, podia en concertlocaties regelen, posters en affiches laten ontwerpen en drukken, de gemeentelijke vergunning moet worden aangevraagd, er moet worden vergaderd en overlegd door en met alle medewerkers, de website moet worden geactualiseerd en zo zijn er nog talloze andere activiteiten. Allemaal met één doel: het laten plaatsvinden van een geweldig vierdaags muziekfestival waar vele tienduizenden bezoekers zorgeloos van kunnen genieten. Hiervoor is uiteraard steun nodig.

Een financieel gezond festival

Al die activiteiten hebben in ieder geval één ding gemeen: ze kosten geld. En dat levert nog een extra uitdaging op, namelijk het rondkrijgen van de begroting. Ieder jaar opnieuw moet weer worden gezorgd voor voldoende inkomsten om te zorgen dat het festival niet alleen een geweldig evenement is, maar ook dat het financieel gezond is en blijft. Gelukkig zijn er sponsors, horecaondernemingen en subsidieverstrekkers die een substantiële financiële bijdrage leveren.

Primair wordt het festival natuurlijk georganiseerd voor het publiek. Letterlijk van heinde en verre komen bezoekers naar de terrassen en podia in Breda. Daar kunnen zij vier dagen lang kiezen uit maar liefst 180 buitenoptredens. Optredens die gratis toegankelijk zijn. Muzikanten en bands komen graag naar Breda om samen te spelen. En met een biertje in je hand of een wijntje op het terrastafeltje is dat heerlijk genieten.

Bijdrage van bezoekers

En toch, als je erover nadenkt, zit er iets bijzonders in de opzet. Want vooral sponsors en subsidieverstrekkers leveren de grootste financiële bijdragen. Bij een festival dat vooral wordt georganiseerd om bezoekers te laten genieten van mooie muziek, zou het niet zo vreemd zijn als ook die bezoekers een financiële bijdrage zouden leveren. Al heel veel jaren geleden heeft de organisatie zich dat gerealiseerd en daar een formule voor gevonden. Niet door het verkopen van toegangskaartjes – het festival vindt immers plaats in de openbare en publieke ruimte – maar door het vragen van een bijdrage in het kader van de collecte ‘Piek voor de Muziek’.

Steun het festival

Op alle festivaldagen lopen vrijwilligers van het festival rond op het festivalterrein met een collectebus, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de festivalorganisatie. En er worden geen grote bijdragen gevraagd; als elke bezoeker iedere dag dat hij of zij het jazzfestival bezoekt € 1,- of € 2,- zou doneren, dan zou dat in totaal een enorme financiële bijdrage opleveren voor het festival. Veel kleintjes maken één grote. Als we met z’n allen genieten van de muziek, de sfeer en de gezelligheid, zullen we dan ook met z’n allen een (financieel) steentje bijdragen? Dan kan ook worden gegarandeerd dat het festival in lengte van jaren kan blijven bestaan. Geef dus aan de collectanten van ‘Piek voor de Muziek’ tijdens het festival en/of maak nu al je donatie over door de onderstaande manier. Ook dat is ‘cash voor de jazz’!

Steun het festival!

<!---->