Bevriende organisaties

Deelnemende horecabedrijven

In de voorbereiding naar het Breda Jazz Festival denken de horecaondernemers constructief mee over de festivalorganisatie. Bovendien leveren zij een belangrijke financiële bijdrage aan het festival. Tijdens de vier festivaldagen zorgen zij uiteraard voor een gastvrij onthaal van de duizenden bezoekers. Namens de organisatie en bezoekers van het Breda Jazz Festival: bedankt!  

Jazz at the Castle 

Sinds 1987 organiseert Jazz at the Castle jaarlijks vijf bijeenkomsten met jazzmuziek. Nationale en internationale jazzmuzikanten worden uitgenodigd om in steeds nieuwe samenstellingen elkaar muzikaal uit te dagen. De locatie is traditioneel de Grote Zaal van het Kasteel van Breda. Na de zomer 2016 wordt het kasteel verbouwd en zijn de bijeenkomsten in de kapel van Holland Casino Breda. 

De concerten zijn op zondagen in de periode van september tot en met mei. Er kan een passe-partout voor vijf concerten worden aangeschaft. Ook zijn incidentele bezoeken mogelijk. Opbrengsten worden gebruikt om de klassieke jazz in Breda en omgeving te behouden en bevorderen.

Nadere informatie: Michiel Adriaansen, e-mailadres: jazzatthecastlebreda@gmail.com
Website: www.jazzatthecastlebreda.nl

Vrienden van het Breda Jazz Festival

De Vriende slagen erin om, sinds 1988, het festival financieel te steunen. Nieuwe Vrienden zijn natuurlijk altijd van harte welkom. Toon uw warme hart voor het festival als donateur Vriend en draag daarmee direct bij aan het voortbestaan van het festival. Voor uw bijdrage krijgt u tijdens het festival een eigen bijzonder concert. Dit jaar op zaterdagmiddag 7 mei in de Spiegeltent.  Vrienden krijgen jaarlijks ook een muzikale Vriendenmiddag. Iedere Vriend krijgt schriftelijke informatie en kan op de hoogte blijven via de site: www.vriendenbredajazzfestival.nl
Vriend worden? Mail uw adresgegevens naar: info@vriendenbredajazzfestival.nl of bel 06 20248699.

Gemeente Breda

Wij stellen de goede samenwerking met de Gemeente Breda erg op prijs. 

VVV Evenementenfonds

Het Breda Jazz Festival wordt mede mogelijk gemaakt door het VVV Evenementenfonds.

Jazz Ten Toon

Jazz Ten Toon is weer te vinden in de Stadsgalerij aan de Oude Veste in Breda. Het evenement is al decennia lang onlosmakelijk verbonden met het Breda Jazz Festival. We ontvangen ons publiek dit jaar weer met een spannend programma in een ijzersterke ambiance.

Deze aflevering is er alle aandacht voor moderne jazz, Nu-jazz, Urban Jazz, Vj’s, films, animatie en street-art battles. Kunstenaars en musici zijn betrokken, uitgedaagd en geïnspireerd in elkaars creatieve proces. De enerverende interacties zijn een must voor ons jazz- en kunstminnend publiek. Tot slot zijn we de jonge talenten niet vergeten, zij krijgen alle ruimte om zich te presenteren.

Tot begin mei in de Stadsgalerij!

Meer info over JTT kunt u vinden op www.jazztentoon.nl

Jazz Info Breda

De Stichting Jazz Info Breda heeft als doelstelling het bevorderen van een bloeiende en levendige jazzcultuur in de regio Breda. Door middel van haar website www.jazzinfobreda.nl informeert de stichting de jazzliefhebber over het actuele aanbod van jazz-concerten in de regio.
e-mailadres: stichting@jazzinfobreda.nl

www.jazzinfobreda.nl

Stichting Beaux Jazz

De Bredase Stichting Beaux Jazz initieert concerten, workshops, jamsessies en cursussen voor een brede doelgroep vanuit de gedachte dat moderne jazz het leven verrijkt. Het brengt verstrooiing en bezinning, schoonheid en reflectie, inzicht en twijfel, en verdient daarom een plaats in de samenleving. De overkoepelende doelstelling van Stichting Beaux Jazz is het zorg dragen voor inspiratie, educatie, organisatie en toegankelijkheid van jazzmuziek in Breda. Stichting Beaux Jazz en het Breda Jazz Festival hebben de handen ineen geslagen voor de realisatie van de jazzimprovisatie en brassband workshops o.l.v. Naomi Adriaansz. Daarnaast beoogt SBJ met de organisatie van het Breda Jazz Project de jonge basisschoolleerlingen al vroeg warm te maken voor het Breda Jazz Festival.
Website: www.beauxjazz.nl
e-mail: workshops@beauxjazz.nl

Jazz Project

Het Jazz Project voor basisscholen uit Breda is een initiatief van de Stichting Beaux Jazz en borduurt voort op het jazzproject dat jaren met succes door Jazz Ten Toon is georganiseerd. De enthousiaste werkgroep van vier ervaren jazzliefhebbers en -muzikanten, bestaande uit Theo Wouters, Bart Wouters, Naomi Adriaansz en Ad Krijnen heeft het Jazzproject opnieuw gestalte gegeven. Met het Jazz Project willen zij basisschoolleerlingen van groep 8 kennis laten maken met het fenomeen jazz waaronder het ontstaan en de culturele en sociale meerwaarde van deze muziekstijl. Door (inter)actieve deelname op muzikaal, beeldend, taal en creatief gebied leren de leerlingen de wereld van de jazz op een unieke manier kennen. In een paar lessen werken de leerlingen toe naar een gezamenlijke eindpresentatie die dit jaar op maandag 18 april plaatsvond in de Finntaxzaal van het Chassé theater in Breda. 
Website: www.jazzproject.nl/
E-mail: workshops@bredajazzfestival.nl 

Kobe Jazz Street

Kobe heeft met het Kobe Jazz Street Festival een van de oudste en grootste (traditionele) internationale jazzfestivals van Japan in huis. Ook diverse Nederlandse en Bredase muzikanten maken regelmatig hun opwachting in Japan. Ieder jaar krijgt één jonge, veelbelovende muzikant tijdens het slotconcert van het Breda Jazz Festival de Kobe Jazz Street Award en de daarbij behorende uitnodiging om in oktober tijdens Kobe Jazz Street op te treden. Het echtpaar Suehiro kwam daarvoor ieder jaar naar Breda om de prijs persoonlijk uit te reiken. Helaas zijn beiden inmiddels overleden. In oktober 2012 overleed Mitsuo Suehiro en in februari 2014 Akiko Suehiro. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het slotconcert van het festival op zondag in de Spiegeltent op het Kasteelplein. 

Website: www.kobejazzstreet.gr.jp 

JazzAscona

JazzAscona is a ten-day jazz festival in Ascona (Switzerland), which takes place on the Swiss shores of Lago Maggiore. The festival is specialized in classic jazz and the music of New Orleans. As of 2004 a special exchange project unifies Ascona and Breda, the two main traditional Jazz Festivals in Europe. During the Breda Jazz Festival a JazzAscona band will perform at the Breda Jazz Festival and a delegation of musicians from Breda will perform at JazzAscona.

Website: www.jazzascona.ch 

 

 

website door
Fleximaal