Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Kobe Jazz Street Award

Het Breda Jazz Festival en het Kobe Jazz Street Festival in Japan hebben een speciale vriendschappelijke band. Sinds 1998 wordt op de laatste festivaldag de Kobe Jazz Street Award uitgereikt aan een veelbelovende jazzmuzikant. Naast de award ontvangt de winnende muzikant de uitnodiging om tijdens het Kobe Jazz Street Festival in datzelfde jaar op te treden.

Rabobank Youth Talent Award

De Rabobank Youth Talent Award is een initiatief van Rabobank Breda eo, de Nieuwe Veste en het Breda Jazz Festival. Deze talent award wordt tijdens het Breda Jazz Festival uitgereikt aan de meest aansprekende solist en het meest aansprekende ensemble. Met de award willen de initiatiefnemers een bijdrage leveren aan de verjonging van de jazzscene in Breda.

Muzikanten tot 25 jaar vormen een aantal ensembles, die in aanloop naar het Breda Jazz Festival worden begeleid door docenten van de Nieuwe Veste. Deze ensembles presenteren zich tijdens het Breda Jazz Festival. Een vakjury kiest de meest talentvolle solist en het meest talentvolle ensemble. De jury let hierbij op muzikaliteit, improvisatie, virtuositeit, samenwerking met andere musici en uitstraling.

De winnaars ontvangen naast de Rabobank Youth Talent Award een geldbedrag dat besteed moet worden aan muzikale vorming, zoals extra lessen, masterclasses en instrumenten.

 

Deze onderdelen zijn door omstandigheden helaas niet in het programma van de 50st editie opgenomen.

Kobe Jazz Street Festival

Over time, the Breda Jazz Festival and the Kobe Jazz Street Festival in Japan have build a strong friendship, showing that jazz music is a universal language. Ever since 1998, the Kobe Jazz Street Award is awarded to an upcoming jazz musician during the closing ceremony, inviting them to perform at the Kobe Jazz Street that same year.

 

Unfortunately, due to circumstances, the Kobe Jazz Street Award is not included in the program of the 50th edition.

Steun het festival!