Doneer aan het festival

Doneer

Onthulling Breda Jazz FestiWall

 

Op zaterdag 21 mei was de feestelijke onthulling van de Breda Jazz FestiWall, de muurschildering ter ere van 50 jaar Breda Jazz Festival. “Een cadeau aan de stad”, vindt voorzitter Bart Wouters. Samen met wethouder Marianne de Bie, Blind Walls Gallery en kunstenaar Joren Joshua onthult hij de plaquette waarop Klik & Steen Webdevelopment als beschermheer van de muurschildering is vereeuwigd. Na de onthulling was er een gezellige borrel mét – hoe kan het ook anders – jazzmuziek bij STRND.

De Breda Jazz FestiWall aan de Nieuwe Dieststraat is 16 bij 11 meter en is goed zichtbaar voor iedereen die via de Tramsingel het centrum binnenkomt. Dankzij de bijdragen van de 151 donateurs van de crowdfund actie, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Kunstloc Brabant is de muurschildering er gekomen. Ook de Vereniging van eigenaren, de wijkraad Fellenoord en Boels Rental leverden een bijzonder welkome bijdrage.

Hét museum op straat
Blind Walls Gallery is hét museum op straat met 100 muurschilderingen geïnspireerd op de verhalen van Breda. Nationale en internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie muurschilderingen geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van onze stad. De Breda Jazz FestiWall vormt hier een swingende aanvulling op!

Steun het festival!

<!---->