Doneer aan het festival

Doneer

Nieuwe voorzitter Breda Jazz Festival

Bart Wouters neemt na 50ste editie afscheid als voorzitter en draagt voorzittershamer over.

Bart Wouters stopt na het komende Breda Jazz Festival als voorzitter. Hij kijkt terug op 9 jaar voorzitterschap, daarvoor was hij al 5 jaar bestuurslid. Dit jaar is de 50ste editie van het Breda Jazz Festival. Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, opent Bart Wouters samen met burgemeester Depla om 13.00 uur het festival op de Grote Markt. Tijdens de slotceremonie op zondag 29 mei neemt hij officieel afscheid. Vanaf dan is het voorzitterschap in handen van Hanneke Griffioen, nu bestuurslid PR & communicatie.

Terugkijken met trots en een goed gevoel

Na de 43ste editie werd Bart Wouters voorzitter. Zijn eerste festival als voorzitter was in 2014, daarna volgden nog vijf reguliere en twee digitale festivals. Bart was al bestuurslid sinds 2009 met portefeuille PR & communicatie. “Ik kijk met trots en met een goed gevoel terug op mijn periode als bestuurslid en voorzitter van het mooiste festival van Breda. Het zijn gewoon té veel mooie herinneringen om er hier zo maar eentje te benoemen. Wat boven al deze herinneringen uitstijgt, is het trotse besef dat er jaar op jaar een ongelooflijke club vrijwilligers klaarstaat om met 200% inzet en enthousiasme het festival uit te voeren!”

Vertrouwen in de toekomst

“Ook achter de schermen hebben we niet stil gezeten”, zegt Bart Wouters. “Er staat nu een krachtig bestuur en een enorm sterk team om ons festival de komende jaren verder gestalte te geven. Ik draag het stokje dan ook met groot genoegen en een nog groter vertrouwen over aan Hanneke en de rest van het bestuur.”

Hanneke Griffioen is in 2017 gestart binnen het team PR & communicatie en sinds 2019 is zij bestuurslid. Hanneke is altijd al een groot fan van het Breda Jazz Festival en van de muziek geweest. Dat was ook de reden om destijds als vrijwilliger voor het festival aan de slag te gaan. “Ik ben trots en zie er enorm naar uit om voorzitter te zijn van dit fantastische evenement. Het Breda Jazz Festival organiseren is een geweldige klus die we met ruim 125 betrokken en enthousiaste vrijwilligers elk jaar weer klaren. Samen met mijn medebestuursleden, onze medewerkers en onze stakeholders ga ik werken aan een duurzaam en toekomstgericht Breda Jazz Festival, voor iedereen in Breda en daarbuiten.”

Afscheid op 29 mei

Op zondag 29 mei neemt Bart Wouters afscheid als voorzitter. Dat zal zijn tijdens de slotceremonie van het Breda Jazz Festival in De Avenue.

Steun het festival!

<!---->