Nagenieten van het Breda Jazz Festival

De 49ste editie van het Breda Jazz Festival zit erop. Onder de warme zon rolden de jazzklanken weer over de vele terrassen van de mooie binnenstad van Breda, waar tienduizenden bezoekers per dag hebben genoten van de sfeer, gezelligheid en muziek.

Voor iedereen

Van 30 mei tot en met 2 juni konden de bezoekers van het Breda Jazz Festival genieten van meer dan 200 concerten verdeeld over 21 podia in de binnenstad. Muzikanten uit binnen- en buitenland, maar ook uit de regio, vermaakten jong en oud met blues, classic jazz, soul, swing, jump & jive, latin en streetparades.

Nieuwe podia

Nieuw deze editie was de jazzboulevard, waarmee het havengebied voor het eerst bij het festivalterrein werd betrokken. Dit leverde maar liefst 4 nieuwe podia op. Voor velen was het heerlijk toeven langs het water bij de podia De Huiskamer, De Botanist, Hotel Nassau en in de tuin van café Lievense. Daarnaast was ook het podium in de St. jansstraat nieuw en trok veel publiek.

Kobe Jazz Street Award

Op de laatste festivaldag werd de Kobe Jazz Street Award uitgereikt aan de veelbelovende jazzmuzikant Baptiste Techer. Naast de award is hij uitgenodigd om tijdens het komende Kobe Jazz Street Festival in Japan op te treden.

Nagenieten

Op deze website en op de Facebookpagina van het Breda Jazz Festival staan prachtige foto’s van de afgelopen festivaldagen. Ook is er een video gemaakt die binnenkort beschikbaar komt. En via de website van BredaNu is het dagelijkse programma JazzTalk terug te kijken.

Door het jaar heen op de hoogte blijven? Volg ons via onze socialmediakanalen:
www.instagram.com/bredajazzfestival
www.twitter.com/bredajazz
www.facebook.com/bredajazzfestival

Bedankt!

Maanden is er nauw samengewerkt aan het programma, de logistiek en de aankleding. Tijdens het festival is gezorgd voor een gezellige en veilige sfeer voor bewoners, bezoekers en natuurlijk ook de muzikanten. Dank aan iedereen die van het Breda Jazz Festival 2019 een waar feest heeft weten te maken. Zonder de inzet van onze vrijwilligers, partners en sponsors was het ons niet gelukt. Ook bedanken we met nadruk ons publiek dat gul heeft gedoneerd aan onze mensen van ‘piek voor de muziek’! We blikken terug op een mooi festival en kijken er naar uit ook de 50ste editie voor u te mogen organiseren.

Tot volgend jaar!

Steun het festival!