Doneer aan het festival

Doneer

Geen alternatief Jazzfestival in september

Het Breda Jazz Festival ziet af van voornemen om jazzweekend te organiseren

 

Het Breda Jazz Festival heeft in nauw overleg met Gemeente en Koninklijke Horeca Nederland besloten om geen jazzweekend te organiseren na de zomer. De strenge regels die ongetwijfeld gaan gelden voor evenementen na 1 september binnen de anderhalvemetersamenleving zijn hierbij doorslaggevend. Met sponsors, horeca, gemeente en andere stakeholders gaat het Breda Jazz Festival zich voorbereiden op 2021, wanneer de 50ste editie van het festival zal worden gevierd.

“De afgelopen weken hebben we regelmatig contact gehad met Gemeente Breda en onze contacten binnen Koninklijke Horeca Nederland over de mogelijkheden van het organiseren van een alternatief Jazzfestival in september. We waren hier allemaal enthousiast over”, vertelt voorzitter Bart Wouters. “Toen duidelijk werd dat er tot september geen evenementen mogen worden georganiseerd, is dit enthousiasme omgeslagen in realistische zorgen.”

Crowd management

Voor evenementen na 1 september gaan ongetwijfeld strenge regels gelden. “Denk hierbij aan het aantal vierkante meters per persoon (voor stilstaande en bewegende personen) en een maximum aantal personen per podiumlocatie”, verduidelijkt Bart Wouters. “Dat vraagt extra maatregelen op het gebied van crowd management en publieke veiligheid. We hebben geconcludeerd dat we dit als vrijwilligersorganisatie niet kunnen organiseren, niet kunnen en willen handhaven en niet kunnen bekostigen. Hoe graag we ook een jazzweekend willen organiseren.”

Breda digiJazz Festival

Het komende Hemelvaartweekend wil de organisatie niet ongemerkt voorbij laten gaan. Bart Wouters: “We zijn bezig met een digitaal programma. Daar staan in ieder geval de opening op donderdag en afsluiting van het festival op zondag op. Houd dus onze Facebookpagina in de gaten!”
Daarna kunnen het bestuur en de ruim 120 medewerkers zich volledig concentreren op volgend jaar. Dan vindt – ijs en weder dienende – voor de 50ste keer het Breda Jazz Festival plaats, van 13 t/m 16 mei 2021.

Steun het festival!

<!---->