Doneer aan het festival

Doneer
Webshop
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
27 mei 2022
13:30 - 16:00
10. Winters podium – Spanjaardsgat

River Zydeco Band (NL)

Al 25 jaar speelt de River Zydeco Band door heel Europa. Met passie verspreiden zij de Louisiana roots muziek. Nu met hun album”Down the line” hebben zij hun horizon verbreed, en bereikt hun muziek een groter publiek, ze noemen het “Euro Zydeco”.

In een klein platenwinkeltje in Londen kocht de accordeonist Jo van Strien meer dan 25 jaar geleden een LP van de uit Louisiana afkomstige creool “Clifton Chenier” de blues op een 120 bas accordeon. Dit bracht de inspiratie om met muziekvrienden de River Zydeco Band te formeren.
De band heeft zich ontwikkeld als een goede wijn, en de huidige bezetting is er klaar voor een talrijk publiek muzikaal te verwennen.


Tom Rigney & Flambeau (US)

Tom Rigney, de gepassioneerde, opwindende violist/componist, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste blues- en rootsmuziek violisten ter wereld. Zijn band, Flambeau, bestaat uit enkele van de populairste muzikanten uit de blues- en rootsmuziek scene in San Francisco en samen genereren ze genoeg warmte en energie om een dansvloer te doen ontbranden. Flambeau toont Rigney’s gepassioneerde, virtuoze kant, zijn indrukwekkende aanwezigheid op het podium, zijn bereik op de viool, diepgang en originaliteit als componist, en natuurlijk die beruchte rode laarzen! 

Flambeau is gespecialiseerd in opzwepende Cajun en zydeco two-steps, harde blues en funky New Orleans grooves. Hun energieke liveshow bevat strak samenspel, uiterst aanstekelijke grooves en spectaculaire solo’s, allemaal gespeeld met warmte, humor en gepassioneerde intensiteit. Dit wil je niet missen!

Steun het festival!