Doneer aan het festival

Doneer
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
20 mei 2023
14:00 - 16:15
18. Vrienden van Breda Jazz Festival podium – Avenue

The Young Lions (INT)

Het is lang geleden dat pianist Chris Hopkins steevast het jongste bandlid was. Maar met de herinnering hoe welkom hij als jongeling was om ‘oude jazz’ te spelen met musici die zijn grootvader hadden kunnen zijn, vind hij het nu een enorme eer om op te treden met de generaties na hem. Veel te jong om grootvader te zijn, is hij met afstand de oudste in deze band. De rest van de band zijn dus de Young Lions, vaak door Chris gespot tijdens zijn werk op het conservatorium van Keulen. Chris heeft een neus voor talent en menige Young Lion is dankzij deelname aan deze band ontdekt.

Onder hen Tijn Trommelen (1996) had het geluk op te groeien in Breda. En als de zoon van. Voor hem is jazzmuziek dus thuis komen. Hij koos voor de gitaar en bleek een goede stem en hebben. Hij zingt in de stijl van Frank Sinatra or Bing Crosby.

Caris Hermes (1991) is een prijswinnende bassiste uit Keulen. Ook een van de meestgevraagde en meest succesvolle jonge musici van het moment dankzij haar unieke Straight Ahead stijl.

Mathieu Clement (2001) dreef de buren al op zijn 7e tot waanzin. Inderdaad, de drummer van de band. Vanuit Luxemburg verhuisde hij naar Keulen om er muziek te studeren. En vibrafoon. Een geweldige aanwinst voor de Young Lions.

Vincent Koch (1998) ist ein Berliner. Maar ook hij resideert reeds geruime tijd in Keulen. Hij behaalde er onlangs zijn master diploma aan het conservatorium en heeft zich inmiddels ook het componeren gestort. Vincent is een van de zeldzame saxofonisten van zijn generatie die dat fijne geluid en fraseren van groten als Lester Young in zich heeft.

Classic Jazz repertoire gespeeld door hongerige jonge leeuwen. Dat kan alleen maar heel erg swingen! De line up vindt u op deze plaats binnen enkele dagen! Zeer de moeite waard!

Dit concert is mogelijk gemaakt door de Vrienden Van Het Breda Jazz Festival. Als je een ticket koopt ben je automatisch een jaar lang VRIEND en neemt de stichting contact met je op middels het emailadres dat je achterlaat wanneer je je ticket koopt.

Steun het festival!

<!---->