Doneer aan het festival

Doneer
Webshop
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
28 mei 2022
23:00 - 01:00
10. Winters podium – Spanjaardsgat

SUPERCHARGE (UK/DE)

SUPERCHARGE is al meer dan dertig jaar Europa’s meest invloedrijke band in rhythm ‘n blues, swing en good-time-rock ‘n roll. Frontman is de kaalhoofdige saxofonist Albie Donnelly. De in Liverpool geboren leider, saxofonist en zanger van SUPERCHARGE begon zijn carrière in Londen als sessie-muzikant, hij speelde o.a. in opnames door Bob Geldof and the Boomtown Rats en Graham Parker.

In 1973 formeerde hij de nu legendarische band SUPERCHARGE. De band speelt een mix van rhythm ‘n blues en funk. Samen met een spectaculaire show waren ze de sensatie van de Britse live-club-scene in de jaren 70. In de jaren 80 tekende de band een contract met Virgin Records en tourde door Groot-Brittannië en door heel Europa met namen als Ray Charles, Fats Domino, B.B. King, Chuck Berry en Queen – met op het hoogtepunt een concert in Hyde Park voor meer dan 100.000 mensen.

Vanaf dat moment leidde Albie Donnelly succesvolle tours in Europa (Duitsland, Nederland, Spanje, Portugal, Frankrijk, Polen, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Zweden, Finland) and recent weer thuis in GB. Zijn soulstem en unieke saxofoongeluid getuigen van zijn rhythm ‘n blues roots en zijn doordrenkt van de muziek van de groten van alle tijden.

Steun het festival!