Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
artist image
31 mei 2019
13:30 - 16:30
11. Princess Traveller podium – Spanjaardsgat

RIVER ZYDECO BAND

Al 25 jaar speelt de River Zydeco Band door heel Europa. Met passie verspreiden zij de Louisiana roots muziek. Nu met hun album”Down the line” hebben zij hun horizon verbreed, en bereikt hun muziek een groter publiek, ze noemen het “Euro Zydeco”.

In een klein platenwinkeltje in Londen kocht de accordeonist Jo van Strien meer dan 25 jaar geleden een LP van de uit Louisiana afkomstige creool “Clifton Chenier” de blues op een 120 bas accordeon. Dit bracht de inspiratie om met muziekvrienden de River Zydeco Band te formeren.
De band heeft zich ontwikkeld als een goede wijn, en de huidige bezetting is er klaar voor een talrijk publiek muzikaal te verwennen.


VUIG

Opzwepend, verrassend en vol energie! VUIG weet keer op keer probleemloos het publiek te betoveren en hen mee te voeren. Al vanaf de eerste noot wordt het publiek wakker geschud en staat hen niets anders meer te doen dan een VUIG feestje te bouwen en zich compleet te verliezen in dit muzikale spektakel.

In het hart van deze Brabantse 5-mans formatie vinden we de beproefde broer/zus combinatie Richard en Sharon van Turnhout, respectievelijk op accordeon en drums en met afwisselend de lead in zang. In combinatie met de virtuoze solo’s van gitarist Collin Bouwens, de vrolijke noten van saxofonist Davy Matthijssen en de swingende baslijntjes van Stefan van den Heuvel staat deze band als een huis!