Doneer aan het festival

Doneer
Webshop
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
26 mei 2022
13:00 - 17:00
16. NS Station en Willemstraat

Mom’s Kitchen Jazzband (NL)

Mom’s Kitchen Jazzband (MKJB) is in de nazomer van 2018 opgericht als oude stijl straatorkest in Bergen op Zoom. Zowel de muzikanten als het repertoire bestaan uit twintigers en vroege dertigers. Ondanks het relatief korte bestaan en het gebrek aan optredens in coronatijd, heeft de band in 2019 nog op diverse jazzfestivals podiumervaring mee kunnen pakken. Bovendien is er in 2021 een muzikale injectie geweest vanuit de eerder dat jaar opgeheven K-Street Jazzband, die al meerdere keren te gast was op het Breda Jazz Festival. Mom’s Kitchen Jazzband is een orkest dat niet alleen sfeer uitstraalt, maar het ook (samen met het publiek) maakt.

The Dixieland Crackerjacks (NL)

The Dixieland Crackerjacks maakte na de oprichting een vliegende start door de eerste prijs te winnen tijdens het concours van de Leidsche Jazzweek. Onder leiding van saxofonist Bert Brandsma is de band intussen uitgegroeid tot een volledig professionele organisatie welke uitgebreide concerttournees heeft ondernomen naar o.a. Duitsland, België, Frankrijk en Engeland.

De band beschikt over een breed repertoire waarbij de nadruk ligt op swing, dixie en oude stijl jazz: een repertoire van veel vocale bijdragen, waarbij virtuoze muzikale hoogstandjes worden afgewisseld met sfeervolle ballads.

Steun het festival!