Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
artist image
1 juni 2019
17:00 - 19:00
07. Avans Talent podium – Kerkplein

John F. Klaver is een Nederlandse gitarist, zanger, componist en muziekleraar. Hij begon op zijn elfde met gitaarspelen, geïnspireerd door Gary Moore, Robben Ford en Jimi Hendrix. Na zijn afstuderen kreeg hij privé gitaarlessen en muziektheoretische lessen aan de ‘University of the Pacific’ in Amerika. Terug in Nederland werd hij toegelaten tot het conservatorium van Amsterdam en kreeg hij lessen van Jesse van Ruller, Martijn van Iterson en Eef Albers. In 2007 begon hij zijn eigen formatie,het John F. Klaver Trio, dat later de John F. Klaver Band zou worden.

De eerste prestatie was de CD “Jetpepper”, die in 2008 werd uitgebracht. Het tweede album, “Coming Back For More”, volgde in april 2011. Het album was een groot succes en werd verkozen tot Best Dutch Blues CD 2011. Bekende muziekbladen merkten ook John op en wijdden verschillende artikelen niet alleen aan de band, maar ook aan de versterkers en effectpedalen die John zelf bouwt onder de naam ‘Klaver’. Ook in 2011 wonnen John en zijn band de Dutch Blues Challenge en werden ze daarmee verkozen tot Best Blues Band of the Netherlands. Dezelfde prijs werd in 2013 aan John uitgereikt na het winnen van de Dutch Blues Challenge voor de tweede keer.

De John F. Klaver Band speelde al op vele grote festivals, waaronder Moulin Blues, IBC Memphis, EBC Berlijn, Big Rivers en Jazz in Duketown. Wij zijn blij dat het Breda Jazz Festival aan dat lijstje toegevoegd gaat worden.

Steun het festival!