Doneer aan het festival

Doneer
Webshop
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
27 mei 2022
22:15 - 23:15
10. Winters podium – Spanjaardsgat

JayDee Brassband (NL)

Een 8-koppige brassband, bestaande uit een mix van New-Orleans-gespecialiseerde spelers en jazzmuzikanten, met een meer funky achtergrond. Dit maakt de Jay-Dee Brassband in staat om zowel traditionele New Orleans-muziek als meer funky jazzthema’s te spelen. Daarnaast speelt de band ook een aantal eigen composities. 

Een brassband van het hoogste muzikale niveau met hoogstaande solisten in elke sectie en een extreem groovy ritmesectie. Daarnaast brengt JayDee Brassband een aanstekelijk enthousiasme met zich mee, dat een glimlach op ieders gezicht tovert. JayDee werd in 2010 opgericht door trompetmaatjes Joep Habraken en Daan Bogers.

In hun eerste jaar werd de band direct uitgenodigd op prestigieuze jazzfestivals als AsconaJazz en The Hague Jazzfestival. In 2011 trad de band op vele festivals door Europa (Ierland, Duitsland, Zwitserland, Nederland). In 2012 debuteerde JayDee op het podium van het beroemde North Sea Jazz Festival. Destijds werd JayDee Brassband beschouwd als een van de toonaangevende jazzbrassbands in Europa. De band is momenteel minder actief dan vroeger, maar nog steeds door het jaar heen te bewonderen op festivals in binnen- en buitenland.  

Bezetting:
Joep Habraken & Daan Bogers (t)
Odei Al-Magut & Eelco van Velzen (tb)
Dennis te Woerd (t.sax)
Patrick Witberg (sous)
Silvester van Rijckevorsel & Robbert van Kalmthout (dr)

Steun het festival!