Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
2 juni 2019
16:30 - 18:30
11. Princess Traveller podium – Spanjaardsgat

Wanneer je de muziek van Jared Grant hoort, dan denk je ongetwijfeld meteen aan de ritmische soul, funk en R&B uit van de jaren ‘70 en de vroege 80’s. Geïnspireerd door grootheden als James Brown, Michael Jackson, Stevie Wonder en Prince heeft Jared een geheel eigen sound ontwikkeld, die niet onopgevallen is gebleven bij de muziekliefhebbers.

Jared werd geboren op Curaçao (1991). Hij groeit op in een hechte muzikale familie. Hoewel er thuis veel soul en gospel wordt geluisterd, is het geen gospelkoor maar een kinderkoor waar Grant zijn allereerste optredens voor publiek doet. De toen nog 6 jarige Jared “zong” als een brombeer, tot grote ergernis van zijn moeder. Pas wanneer hij twee jaar later het muzikale licht ziet, ontdekt hij dat het zingen hem best goed af gaat als hij wat meer zijn best doet. Na zijn HAVO opleiding besluit hij serieus voor muziek te kiezen, een toekomst die Jared Grant doet neerstrijken bij de Rock Academie in Tilburg. Na anderhalf jaar stapt hij over naar het conservatorium (Codarts afdeling Pop) in Rotterdam. Daar werkt hij samen met verschillende muzikanten en vormt hij zijn eigen band, waarmee hij regelmatig menig podium uit zijn voegen doet swingen!

Dansen en entertainen zit bij Jared Grant in het bloed. Hij maakt er op het podium dan ook een groot feest van! Niet voor niets dat hij eind 2012 naast de 3e prijs, ook de publieksprijs van de Music Matters Awards in ontvangst mocht nemen. Jared stond op poppodia als 013, Bird, Grounds, Paard van Troje, Patronaat, Oosterpoort,Tivoli, Paradiso en nog veel meer. Hij heeft in het voorprogramma van Alain Clark gestaan en wist een avond te vullen in de North Sea Jazz Club met Léon Ware.

Steun het festival!