Doneer aan het festival

Doneer
Webshop
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
28 mei 2022
23:00 - 01:00
06. Avans Talent podium – Kerkplein

Harlem Lake (NL)

Onder zijn eigen naam richtte Dave Warmerdam zijn band op, nadat hij als 16-jarige in Memphis in de halve finale van de International Blues Challenge iedereen verbaasde met zijn pianotalent. Gitarist Sonny Ray en zangeres Janne Timmer sprongen vlak daarna aan boord en een bijzonder trio was geboren. De nodige uren werden gedraaid. In de overvolle kroegjes en op bluesfestivals vond de band hun achterban. 

Na een sterk live album beloofde 2020 grotere podia, grotere festivals en tours naar Duitsland en België, maar de pauze knop werd ingedrukt door de pandemie. Dus ging de band aan de bak. Er werd nieuw materiaal geschreven en het idee voor een 12-mans band ontstond. De invloeden van Joe Bonamassa, Dire Straits, Little Feat en BB King werden tot elkaar gesmolten en uit de oven kwam Harlem Lake. Dave Warmerdam Band doopte zich om en refereert met de nieuwe naam direct naar hun roots: de Haarlemmermeerpolder. 

Een paar maanden na de naamswijziging, vond er een wisseling van de wacht plaats. Benjamin Torbijn en Kjelt Ostendorf namen de drums en bas op zich. Het eerste concert met het nieuwe 5-tal was in 013 als voorprogramma van Walter Trout. De uitverkochte zaal in Tilburg werd op 3 september voorbereid op het eerste album van Harlem Lake. Op hun debuutplaat ‘A Fool’s Paradise vol. 1’ hoor je enkele odes aan de blues, maar vooral prachtig vormgegeven nummers met invloeden uit Americana, rock en soul.

Steun het festival!