Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
artist image
1 juni 2019
13:30 - 15:30
01. Honda Jazz podium – Grote Markt Midden

Muzikaal leider Frits Bayens heeft vocalist Ewoud Feenstra uitgenodigd om samen met zijn orkest op te treden.

Peter Mingaars heeft ruimschoots zijn sporen verdiend in de jazz en de lichte muziek, als docent en als muzikant. Hij was de vaste gitarist in “Caoutchouc”, met o.a. Niko Langenhuisen en Erik Vloeimans. Samen met deze groep speelde hij eigentijdse jazz op vele inter)nationale podia en festivals. Tevens is Peter mede-programmeur van het Breda Jazz Festival.

Ewoud Feenstra is een zanger die zich een breed repertoire beheerst: van rock tot pop, tot funk en jazz. Hij is een veel gevraagd zanger bij veel van de regionale orkesten. Met zijn sonore stem weet hij een breed publiek te boeien.

Samen presenteren Frits, Peter en Ewoud een gevarieerd programma met bekende en minder bekende composities zoals de klassieker “When The Saints”, maar dan wel in een compleet nieuw arrangement van Frits. Ook lyrische composities als “Blues For Stephany” en “Let The Good Times Roll” zullen voorbij komen. Dit alles gegoten in de verrassende en uitdagend arrangementen die kenmerkend zijn voor de Frits Bayens Big Band, die inmiddels bijna 45 jaar bestaat. Komt dat zien!

Steun het festival!