Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
artist image
31 mei 2019
12:30 - 23:00
03. Holland Casino podium – Grote Markt Zuid

Didier Red, voor vrienden en bekenden beter bekend als Jeroen Polak, begon zijn DJ loopbaan in 1992 in De Graanbeurs in Breda. In die tijd draaide hij nog alle denkbare stijlen voor een -vanzelfsprekend- zeer breed publiek. In de periode 1994 – 1999 presenteerde hij een eigen Danceprogramma bij Stadsradio Breda. In die vijf jaar radio verlegde de programmering zich steeds meer naar jazzdance, funk, hiphop, soul, jazz en (oudere) rhythm & blues.

Dankzij het radioprogramma en zijn ervaringen uit het verleden werd Jeroen steeds vaker als DJ geboekt op jazz- en funkavonden. Als gevolg van de trend in de moderne popmuziek om steeds vaker en uitgebreider muziek van andere artiesten te hergebruiken, of samplen, beter gezegd, nam de vraag naar zijn optredens alleen maar toe. Het bleek een schot in de roos om op diverse funk-avonden voor een jong publiek een DJ te laten draaien die, in plaats van de top 40 hits, de originele nummers uit de jaren ’60, ’70 en ’80 gebruikte om de dansvloer vol te krijgen. Nu hoorden ook degenen die het niet wisten, waar mensen als Jamiroquai, Dr Dré, De La Soul, Eminem, Brainpower, Exctince en Fresku de mosterd vandaan haalden.

Intussen heeft Jeroen, alias Didier Red (het Didier is in de Franse uitspraak natuurlijk ‘DJ’; om verwarring met een reeds bestaande DJ Red te voorkomen) het behoorlijk druk met z’n muzikale bezigheden. Hij draaide op het Openlucht Festival ‘Breda Barst’, was te aanschouwen in de Mezz en staat als DJ bij podium zuid van het Breda Jazz Festival. Uiteraard draait hij nog geregeld in het uitgaanscircuit van de Bredase binnenstad en staat hij regelmatig in de programmering van Front, het loungecafé van het Chassé theater.