Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
30 mei 2019
23:00 - 01:00
07. Avans Talent podium – Kerkplein

Dany Franchi werd in 1990 geboren in Genoa, ItaliĆ«. Hij wordt alom beschouwd als een van de beste, jonge bluesmuzikanten van dit moment. In 2014 nam hij zijn album “I Believe” op in Ohio, geproduceerd door Sean Carney. In februari 2017 werd Dany’s derde album “Problem Child” opgenomen. Deze opnames werden gemaakt bij de Wire Record Studio van de wereldberoemde Stuart Sullivan in Austin. Hij kreeg hulp van een paar van de beste blues muzikanten in de VS zoals Jim Pugh (R. Cray), Wes Starr (A. Funderburgh) en de legendarische Texas Horns. Het album is op 18 mei 2018 uitgegeven door Station House Records en bereikte nummer 4 op Billboard Blues Chart.

 

Tijdens zijn muziekcarriĆØre deelde Dany het podium met levende Blues legendes zoals Ronnie

Earl, Kim Wilson en The Fabulous Thunderbirds, Anson Funderburgh en vele anderen.

In de afgelopen twee jaar promootte Dany zijn muziek op prestigieuze Blues Festivals over de hele wereld, zoals Blues From The Top in Colorado (VS), Bayfront Blues Festival (VS), Greeley Blues Jam (VS), Doheny Blues Festival (VS), Dallas International Guitar Festival (VS), Blues’n Jazz Rallye (CH), Olsztyn Blues Festival (PL), Augustibluus Festival (ES) en vele anderen.

 

Dany Franchi is een van de grootste en meest veelbelovende bluesmuzikanten van zijn generatie. Zijn Fender Stratocaster en zijn talent doen hem opvallen. Maar wat hem echt zo bijzonder maakt is zijn respect voor de traditionele Blues terwijl hij onophoudelijk zijn originele en unieke geluid laat horen.

 

Europa bezetting:

Dany Franchi (git/voc)

Manu Ghirlanda (p/voc)

Michel Tabarroni (b)a

Marcello Borsano

Steun het festival!