Doneer aan het festival

Doneer
Webshop
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
27 mei 2022
19:00 - 21:15
02. Scorpions Security podium – Grote Markt zuid

Daddy To The Rescue (NL)

Als Daddy To The Rescue het podium betreedt… be ready to be rescued! Hun opzwepende Swing Blues, Jump en Boogie Woogie ontketent elke menigte. Elke show van Daddy To The Rescue is een ware revival van de Amerikaanse vroege R&B van de jaren ’40 en ’50. Ervaar hun uitvoeringen van nummers van grote namen als Louis Jordan, Etta James, Ruth Brown, Big Joe Turner en Roy Brown die vervolgens naadloos samen gebracht worden met het repertoire van Nat King Cole, Tiny Grimes en Benny Goodman. En wat denk je van het vlammende Boogie Woogie piano-idoom uit die tijd. Je kunt je voorstellen dat de temperatuur tot kritieke niveaus stijgt als Daddy To The Rescue in de buurt is!

Zet je schrap als leadzangeres Lady Laura (Laura van Vught) haar opwachting maakt op het podium! Zowel het oor als het oog worden gestreeld als haar swing-, jive- en boogiewoogie-stem de zalen en pleinen vult. Leadzanger en gitarist Daddy Louis’ (Max Sigmans) krachtige en tegelijk subtiele zang en gitaarspel staan alom bekend als betoverend. Daddy Vanilla (Richard van de Pol) schakelt soepel over van scheurende solo’s op zijn tenorsax naar de laagste tonen op de baritonsax en zwoele riffs op zijn gitaar. Daddy Inferno (Arjen Verhoeff) behoort tot het illustere gezelschap van de Nederlandse Boogie Woogie pianisten. Met in elke show een killer-set aan Boogies achter de hand, verschroeit hij te allen tijde het ivoor.

De constante aandrijving van de band wordt geleverd door het dubbele motorblok Daddy Dynamo (Gerard van Leth) op contrabas en Daddy Tubs (Pierre de Rouw) op drums, die samen de essentiële relaxte swing neerzetten. En let op het moment dat Daddy Tubs zijn diepe, leerachtige stembanden aan het werk zet. Daddy To The Rescue speelt zowel op de grote Jazz- en R&R festivals, clubs en Lindy Hop Dance feesten in Nederland als in het buitenland met tours in Duitsland, België en Frankrijk.

Steun het festival!