Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
artist image
23 mei 2020
08:00 - 17:00

Zelden zagen we onze muzikanten zo zenuwachtig als voor dit concert! Iedereen strak in het pak en in opperste concentratie. Heerlijk om te zien en het leverde een waanzinnig concert op. Waar hebben we het over? Het Carnegie Hall Concert Benny Goodman natuurlijk! Schenk jezelf wat lekkers in en ga er maar goed voor zitten, want dit concert wil je zien!

CARNEGIE HALL CONCERT BENNY GOODMAN 1938
16 januari 1938 markeerde een mijlpaal in de geschiedenis van de jazz. In de beroemde (klassieke) Carnegie Hall vond het allereerste jazzconcert plaats, waar mensen nu niet dansend, maar zittend naar een heus jazz “concert” konden luisteren. De zaal was tot de laatste stoel bezet om Benny Goodman en zijn orkest te zien optreden. Een mijlpaal in de jazz, temeer daar Benny een multiraciale bezetting had samengesteld, wat nog nooit eerder in zo’n prestigieuze zaal gebeurd was. Het werd een daverend succes.

Op vrijdag 2 mei 2008 ( 70 jaar later) werd dit legendarische concert opnieuw uitgevoerd op het Breda Jazz Festival. Brooks Tegler (dr/USA) is een autoriteit op dat gebied en bezit alle originele arrangementen. Aan hem was de eer een internationaal orkest samen te stellen om dit concert zo authentiek mogelijk te “re-creëren “.

Hier het eerste deel van dit concert, wat ook in Breda een daverend succes werd. Naast leider en drummer Brooks Tegler zaten de volgende musici in het orkest:
Klarinet: Eiji Hanaoka(JAP)
Sax: Chris Hopkins(D) , Robert Veen (NL), Engelbert Wrobel (D), Antoine Trommelen (NL)
Trompet: Colin Thomas Dawson (GB), Simon Stribling (CAN), Malo Mazurier (F)
Trombone: Jack Coenen (B), Bert Boeren (NL)
Gitaar: Peter Kanters (NL)
Vibrafoon & aankondigingen: Joep Peeters (NL)
Piano: Harry Kanters (NL), Chris Hopkins (D)
Bas: Masato Kobayashi (JAP)
Vocals: Chris Peeters (NL)

Bekijk de video.

Video credits: Marjan Zezukiewiets

Steun het festival!