Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
30 mei 2019
20:45 - 23:00
16. Podium Hotel Nassau

Een vet swingende ritmesectie, een krachtige 6-mans blazerssectie en een energieke, charismatische frontman:  BOSCO, een band waarvoor geen muziekstijl te gek lijkt te zijn. Het aanstekelijke enthousiasme van de musici en het torenhoge muzikale niveau van dit collectief zijn de voornaamste handelsmerken van deze band, die vaak omschreven wordt als een “commercieel showorkest Amerikaanse stijl”.

Het 11-koppige Bogers Swing Collective, kortweg BOSCO, werd eind 2003 opgericht door trompettist, arrangeur en muziekproducer Daan Bogers. De band groeide in korte tijd uit tot een veelgevraagd collectief, dat door heel Nederland speelt op o.a. (jazz)festivals, bedrijfsfeesten en gala’s. Daarnaast wordt de band regelmatig ingehuurd om artiesten uit alle muzikale categorieën te begeleiden.De band heeft altijd haar liefde behouden voor het swingende genre van de typische ‘crooners’.

Vanuit dat oogpunt zocht de band de samenwerking op met de Tilburgse zanger ‘Dirty Harrie’ en creëerde een show waarbij crooners van vroeger (o.a. Frank Sinatra) en nu (o.a. Tom Jones) de rode draad in het programma zijn. Maar de band gaat verder en steekt zelfs moderne hip-hop in een compleet eigen, jazzy jasje!

Steun het festival!