Doneer aan het festival

Doneer
Webshop
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
27 mei 2022
20:30 - 22:30
18. De Avenue

Bob Kaper – 67 Years in Full Swing

Bob’s muzikale carrière begon in 1955 op 16-jarige leeftijd. In 1957 richtte hij ‘The Beale Street Seven’ op, een dixieland-ensemble dat landelijke bekendheid wist te verwerven. In 1966 trad Bob toe tot de Dutch Swing College Band. Aanvankelijk als vervanger van muzikaal leider Peter Schilperoort en vanaf 1969 als vaste klarinettist.

Bob’s bijnaam ‘De Nederlandse Benny Goodman’ dankt hij aan zijn optredens als virtuoze klarinettist van het swingende Flashback Quartet. In 1990 nam hij na het overlijden van Schilperoort de muzikale leiding van de Dutch Swing College Band op zich. De DSC Band kreeg in 1990 de Nederlandse Export Award en in 1994 de prestigieuze Bird Award van het North Sea Jazz Festival. In 1999 werd Bob onderscheiden als ridder in de orde van Oranje Nassau voor zijn bijdrage aan de jazzmuziek in Nederland.

In februari 2020 nam Bob Kaper afscheid van de Dutch Swing College Band, na vierenvijftig jaar over de hele wereld gezworven te hebben met deze band. Als leider, boegbeeld en niet aflatende pleitbezorger voor de traditionele jazz. Bob werkte met wereldberoemde legendes als Teddy Wilson, Albert Nicholas, Nelson Williams en is inmiddels op 83-jarige leeftijd zelf een legende.

Trompettist/vocalist Michael Varekamp (DSC-alumnus) zal in overleg met zijn voormalige werkgever een avondvullend programma samenstellen en presenteren.

Programma
Het programma zal bestaan uit drie delen, opgesplitst in twee of drie compacte sets. Er staan drie stijlen centraal die Bob hebben gevormd en die kenmerkend zijn geweest voor zijn carrière; Duke Ellington, Benny Goodman en All Stars.

Bezetting:
Bob Kaper (cl, sax)
Michael Varekamp (tp, voc)
David Lukacs (cl, sax)
Eelco van Velzen (tb)
Harry Kanters (p)
Peter Kanters (g)
Jos Machtel (b)
Ben Schroeder (dr)

Steun het festival!