Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
artist image
30 mei 2019
17:15 - 19:00
06. Landgoed de Klokkenberg podium – Willem Merkxtuin

Deze geweldige pianist uit de Verenigde Staten is niet alleen als solist op het festival te vinden, maar ook als trio. Voor deze gelegenheid heeft Ben Paterson twee uitstekende muzikanten aan zijn zijde: Dirk van der Linden (g) en Jean van Lint (b/voc). Ook deze twee zijn geen onbekenden van het Breda Jazz Festival!

De afgelopen jaren was Dirk al een graag-geziene gast in Breda. We zijn daarom blij dat hij ook dit jaar weer van de partij is! Op 12-jarige leeftijd kwam Dirk in contact met jazz en op datzelfde moment speelde hij de eerste noten op de piano. Nu speelt Dirk piano, gitaar en Hammond orgel en werkt hij als componist, producent en leraar. Op zijn twintigste werd deze autodidact professioneel muzikant. Dirk doet veel radio- en TV werk zowel in België als in andere landen. Hij heeft gespeeld in heel Europa maar ook in de USA en Nieuw Zeeland met grote namen zoals Clark Terry, Red Holloway, Leroy Jones, Howard Alden, Scott Hamilton, Dan Barrett, Tom Baker, Patrick Artero en Bert Boeren.

De derde persoon in dit trio is de Belgische Jean Van Lint. Jean groeide op in een muzikale familie. Zijn moeder, Louise Lava, was een succesvolle “Chanson Française” en singer-songwriter in de jaren zestig en zijn vader was een succesvolle jazz pianist in de Belgische jazz scene. Na een klassieke piano opleiding studeerde hij basgitaar en richtte hij zich later op de contrabas. Met de tijd, werd hij een van de prominente bassisten in de Belgische jazzscene. Bovendien is hij een geweldige zanger! Zijn “crooner” stem past perfect bij de groove van zijn basspel. Ook onderscheidt hij zich door het ontwikkelen van melodieuze en swingende scat improvisaties.

Zet deze drie topmuzikanten bij elkaar en het is gegarandeerd genieten. Een absolute must voor de liefhebbers!

Steun het festival!