Doneer aan het festival

Doneer
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
artist image
18 mei 2023
20:00 - 23:59
18. Vrienden van Breda Jazz Festival podium – Avenue

All The Cats Jump in (NL)

Hét retro dance event van de lindyhop, jump & jive, boogie woogie en rockabilly waarbij je je volledig waant in de gouden jaren van de Swing! All the Cats Jump In’ is ook dit jaar weer te beleven op het Breda Jazz Festival. Een must voor de echte dansliefhebbers, maar ook voor publiek dat gewoon geniet van kijken en luisteren.

The Master of Swing
Huis-DJ is deze keer Marcel Bouwman – The Master of Swing. Geniet van de dansworkshop van The Swing Shakers en leef je uit op de muziek van een geweldig swingende band, helemaal in de stijl. Bij elkaar opgeteld een niet te missen event voor iedereen met dansschoenen!

The Roaring Cats
The Roaring Cats is een geweldige swingband met een torenhoge entertainment waarde. Voor deze aflevering van All The Cats Jump In is een beter orkest ondenkbaar! Roaring Cats is een van Europe’s meestbelovende bands als het gaat om swing en hot dance. Een ‘Tiny Orchestra’ bestaande uit een zeer internationale groep musici die de waarde en historische relevantie van de wortels van de jazzmuziek met blijdschap en humor over het voetlicht brengen.

Hun repertoire bestaat uit originele arrangementen van de meest bijzondere nummers uit de jaren ’30 en ’40: van Fats Waller tot Cab Calloway, Duke Ellington  tot Jimmie Lunceford. Niet dansen is onmogelijk. Maar alleen luisteren èn kijken word je ook blij!

Sam Ghezzi- vocals, tenor saxophone
Mo van der Does- clarinet
Coos Zwagerman- trumpet
Joan Codina – trombone
Oscar Ployart Wetche – piano
Davor Stehlik- banjo, guitar
Tomek van Leeuwen – bass
Joe Korach – drums

The Swingshakers
Koen en Anouk van The Swing Shakers in Tilburg zijn inmiddels geen onbekenden meer in de swing danswereld. Ze geven al 13 jaar met veel plezier les in allerlei Swing dansen. Lindy Hop, Boogie Woogie, Collegiate Shag of Blues, ze deinzen nergens voor terug. Ze zijn twee bevlogen en enthousiaste swingdans leraren die de fun in het dansen in je naar boven halen. Daar waar Koen je passen precies tot op de millimeter uit kan tellen, danst Anouk vooral op gevoel. Ze vullen elkaar aan, maar soms is het ook een zotte chaos.Tijdens de workshop zullen Koen en Anouk focussen op plezier maken en het samen dansen. Daarnaast gaan we dansen op snelle muziek! Maar wees niet bang, we leren jullie een techniek die het jullie makkelijk maakt. De workshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde dansers.

Steun het festival!

<!---->