De Zonnebloem is goede doel in 2019

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is De Zonnebloem gekozen als het goede doel van het Breda Jazz Festival. De Zonnebloem zet zich al 70 jaar in voor mensen met een lichamelijke beperking.

De Regio Breda telt 17 afdelingen met in totaal zo’n 1500 gasten. Met 500 vrijwilligers is De Zonnebloem de grootste vrijwilligersorganisatie in de regio. De afdelingen van De Zonnebloem zijn voor hun financiën steeds meer afhankelijk van de verkoop van loten voor de jaarlijkse Zonnebloemloterij. Daarom gaan vrijwilligers proberen tijdens het Breda Jazz Festival zo veel mogelijk loten te verkopen. Verder is er informatiemateriaal in de stand en kunnen mensen zich aanmelden als donateur.

“Al zolang ik weet steunt het jazzfestival een goed doel. Het festival is een breed evenement waarop we een goed doel de ruimte bieden om zich te presenteren. In het verleden was dat onder meer het Rode Kruis en de Wensambulance. Nu is dat voor het tweede jaar De Zonnebloem”, aldus festivalvoorzitter Bart Wouters.

De vrijwilligers van De Zonnebloem zijn te herkennen aan hun witte polo of jack met het bekende logo en hun stand is te vinden op Grote Markt Noord naast het BN DeStem informatiepunt.

Steun het festival!