Meewerken

Het Breda Jazz Festival zou niet mogelijk zijn zonder de belangeloze inzet van ruim 125 vrijwilligers. De meeste vrijwilligers maken deel uit van één van de volgende teams:

Stagemanagers
Zij helpen bands en artiesten op het podium met het installeren van hun instrumenten en zorgen voor een vlekkeloos verloop van de optredens. Zij zorgen voor drankjes voor de muzikanten en via de portofoon staan ze in verbinding met de festivalcoördinatie.

Logistiek
Deze medewerkers verzorgen het vervoer van bandleden en instrumenten van en naar de podia. Met de festivalbusjes zorgen zij, ondanks de drukte, dat muzikanten en instrumenten precies op tijd aanwezig zijn. Ook halen en brengen zij buitenlandse muzikanten van en naar luchthavens, treinstations en hotels. Daarnaast zorgen onder andere deze vrijwilligers voorafgaande en na afloop van het jazzfestival voor de aankleding van de podia, het aanbrengen van de sponsoruitingen, opruimen, etc.

Gastvrouwen
De gastvrouwen geven informatie aan het publiek, zorgen voor verkoop van kaarten en festivalartikelen en begeleiden, waar nodig, ook de muzikanten.

Piek voor de Muziek
Deze vrijwiligers zorgen voor de collecte tijdens het jazzfestival onder het motto Piek voor de Muziek en leveren op die manier een belangrijke bijdrage aan de financiële basis van het festival.

Algemeen secretariaat
Zij dragen zorg voor alle administratieve werkzaamheden ter voorbereiding van en tijdens het festival. Zij zorgen voor de festivalpassen, de bonnen, de eetlijsten, etc.

PR en social media
Het team PR en social media is tegenwoordig een onmisbaar team geworden. Zij helpen met het invoeren van het programma op de website, het schrijven van teksten en natuurlijk de content op de social media kanalen van het festival.  

_DSC4200.JPG

Wil je meedoen?
Heb jij belangstelling om als vrijwilliger mee te doen en ben je tijdens het jazzfestival tenminste 3 dagen beschikbaar? Stuur dan een email met je naam, leeftijd en een korte motivatie naar: secretariaat@bredajazzfestival.nl

 

website door
Fleximaal