Feiten en cijfers

Het Breda Jazz Festival bestaat sinds 1971 en is in zijn soort het oudste en grootste jazzfestival van Nederland en Europa.

Jaarlijks komen op het festival circa 250.000 bezoekers af. Zij komen niet alleen uit (de regio) Breda, maar uit alle delen van Europa en zelfs daarbuiten.

Volgens een in 2009 gehouden onderzoek door de NHTV in Breda waarderen de bezoekers het Breda Jazz Festival gemiddeld met een 8. Zij geven in totaal ruim 13 miljoen euro uit aan eten, drinken, overnachtingen en jazz-gerelateerde artikelen.

Volgens het Onderzoeksbureau ReSpons Evenementen Monitor staat het Breda Jazz Festival al jaren in de top-30 van de Nederlandse Evenementen (gemeten naar media-aandacht en bezoekersaantallen). 

Het Breda Jazz Festival duurt 4 dagen en begint altijd op Hemelvaartsdag om 13.00 uur.

Optredens vinden plaats op circa 17 podia en speelplaatsen in de historische Bredase binnenstad. Alle buitenconcerten zijn gratis toegankelijk; speciale binnenconcerten kosten 5,00-20,00 euro p.p.

In totaal vinden gedurende de 4 festivaldagen ongeveer 180 verschillende optredens plaats.

Voor het bedrijfsleven bestaat de mogelijkheid om voor relaties en/of personeel een eigen middag of avond te laten plaatsvinden. De afgesproken prijs is all-in: accommodatie, gages voor optredende muzikanten, licht, geluid, catering, bediening, stage-managers etc.

De gemiddelde leeftijd van de bezoekers van het Breda Jazz Festival is 44 jaar. Er komen evenveel mensen jonger dan 44 als ouder dan 44 jaar. Sommige podia trekken door de programmering overwegend jongere mensen, terwijl andere podia meer gericht zijn op een iets ouder publiek.

Een groot deel van de optredende muzikanten komt uit het buitenland (Amerika, Japan, Australië, Engeland, Frankrijk etc). Maar ook lokale en regionale en nationale bands geven elk jaar acte de présence. 

In de voorbereiding en tijdens het jazzfestival zijn circa 125 vrijwilligers voor en achter de schermen actief. Zij zorgen voor begeleiding en vervoer van muzikanten, zij geven informatie aan bezoekers, zorgen voor kaartverkoop en dragen op professionele wijze zorg voor een vlekkeloos verloop van het jazzfestival.

 

website door
Fleximaal