Breda Jazz Festival

47 jaar Breda Jazz Festival

De prachtige binnenstad van Breda vormt van 25 t/m 28 mei 2017 voor de 47ste maal het decor van het Breda Jazz Festival.

Enkele feiten en cijfers over het Breda Jazz Festival:

  • Het Breda Jazz Festival bestaat sinds 1971 en is in zijn soort het oudste en grootste jazzfestival van Nederland en Europa. Jaarlijks komen op het festival circa 250.000 bezoekers af.
  • Volgens een in 2009 gehouden onderzoek door de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda waarderen de bezoekers het Breda Jazz Festival gemiddeld met een 8,0. Zij geven in totaal ruim 13 miljoen euro uit aan eten, drinken, overnachtingen en jazz-gerelateerde artikelen.
  • Volgens het Onderzoeksbureau ReSpons Evenementen Monitor is het Breda Jazz Festival het grootste jazzfestival van Nederland. Het evenement staat op de 14e plaats van de Nederlandse Evenementen (gemeten naar media-aandacht en bezoekersaantallen).
  • De gemiddelde leeftijd van de bezoekers van het Breda Jazz Festival is 44 jaar. Er komen evenveel mensen jonger dan 44 als ouder dan 44 jaar. Sommige podia trekken door de programmering overwegend jongere mensen, terwijl andere podia meer gericht zijn op een iets ouder publiek.
  • Het Breda Jazz Festival duurt 4 dagen en begint altijd op Hemelvaartsdag. De opening vindt plaats om 13.00 uur bij het Holland Casino Podium Grote Markt Midden.
  • Er vinden ongeveer 175 optredens plaats op 16 podia in de historische Bredase binnenstad. Alle buitenconcerten zijn gratis toegankelijk; de toegangsprijs voor de speciale binnenconcerten varieert van 5,00 - 20,00 euro.
  • Voor het bedrijfsleven bestaat de mogelijkheid om voor relaties en/of personeel een eigen middag of avond te laten plaatsvinden. De afgesproken prijs is all-in: accommodatie, gages voor optredende muzikanten, licht, geluid, catering, bediening, stage-managers etc.
  • Een groot deel van de muzikanten komt uit het buitenland (Amerika, Japan, Canada, Australië, Engeland, Frankrijk etc). Maar ook lokale en regionale bands geven elk jaar acte de présence.
  • In de voorbereiding en tijdens het jazzfestival zijn circa 125 vrijwilligers voor en achter de schermen actief. Zij zorgen voor begeleiding en vervoer van muzikanten, zij geven informatie aan bezoekers, zorgen voor kaartverkoop en dragen op professionele wijze zorg voor een vlekkeloos verloop van het jazzfestival.
 

website door
Fleximaal