Doneer aan het festival

Doneer

Breda Jazz Festival bokaal voor Joep Peeters

Joep Peeters trad vandaag op in de Willem Merckxtuin met de No Surprise band onder zijn leiding. Als oprichter van het eerste uur mocht Joep uiteraard niet ontbreken tijdens deze bijzondere 50ste editie van het Breda Jazz Festival. Hij speelde deze middag samen met Frank Roberscheuten (cl/sax), Thimo Niesterok (tp), Dan Barrett (tb), Bart Wouters (b), Peter Kanters (g) en Dirk van der Linden (g). De Willem Merckxtuin stond binnen de kortste keren vol met fans, sommigen van het eerste uur.

Na afloop van het concert kreeg Joep Peeters de ‘Breda Jazz Festival bokaal’ overhandigd uit handen van voorzitter Bart Wouters. “Zonder Joep Peeters waren er geen 50 edities van het Breda Jazz Festival. Hij is medeoprichter van ons prachtige festival en heeft tot ver in de jaren 90 van de vorige eeuw de programmering van het festival verzorgd. Alle grote namen die hier hebben gespeeld, waarvan er zaterdag ook een aantal op het podium stonden, zijn dankzij Joep naar het festival gekomen. En Joep deed dit al vanaf het begin met zijn vrouw Wick, waarbij de schuur in hun achtertuin diende als festivalkantoor. Joep en Wick hebben samen ongelooflijk veel voor het Breda Jazz Festival betekend!” Ook Wick werd op het podium gevraagd en kreeg een mooie bos bloemen.

Joep Peeters stond bijna veertig jaar voor de klas en is al ruim zestig jaar actief in de muziek, vooral jazzmuziek. Verder is hij actief in het culturele leven in Breda. Joep maakte zeventig lp’s en cd’s en hij stond erg lang op nummer één in de hitlijst, omdat hij de sopraansaxofoon-solo speelde in het nummer Annabel van Hans de Booij.

Steun het festival!

<!---->