Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Biografie

TMB with TMT (afgekort ook ‘the Metal Boys’) is een uitzonderlijke, unieke en merkwaardige Oost-Vlaamse band. Ze hebben een repertoire dat ver weg staat van heavy metal, zoals de naam zou kunnen doen vermoeden, maar dat zich situeert in het begin van de vorige eeuw tussen 1910 en 1940. Zij putten uit oude Country blues, jugband music, Hawaïaanse muziek, string band, en pre war jazz, maar laten zich verder inspireren door elke interessante muziekvorm die iedereen afzonderlijk op zijn weg tegenkomt. Je hoort blues en swing, soms hot club, soms tango. Steeds met de nodige relativeringszin en humor.

Centraal staan enkele “metal body” resonator gitaren (originele National Steel Guitars uit de jaren 30 en één Dobro), die worden afgewisseld met mandoline, viool, strohviool, mondharmonica, jug, zingende zaag, ukulele en contrabas.

Jaren ervaring, een groot enthousiasme en voorliefde voor muziek die aan de basis ligt van de huidige populaire muziek, maken elk optreden tot een unieke ervaring. De laatste jaren vertoeven de boys bovendien in het gezelschap van zangeres Tessa.

Bezetting:
Luk Coene (voc/g/zingende zaag)
Wouter Maréchal: (g/bj/jug/harm/voc)
Pat Cattoir (Hawaiian Steel/g)
Marc Van de Veire (mand/uk/Hawaiian Steel/voc)
Philippe de Chaffoy (vl)
Maarten Bruggeman (b/sous)
Tessa De Vreese (voc)

Steun het festival!