Doneer aan het festival

Doneer

Biografie

Thomas Pol (NL)

Thomas Pol is een in Rotterdam gevestigde bassist die bekend is in zowel de Nederlandse als de internationale scenes. Zijn spontane, krachtige en groovende stijl is wat hem kenmerkt als speler. Als begeleider is hij de sterke basis die een ensemble nodig heeft en als leider toont hij veel potentieel met zijn debuutalbum ‘In America’, dat nu uit is.

Thomas groeide op in een zeer muzikale familie. Op vierjarige leeftijd begon hij viool te spelen en op tienjarige leeftijd begon hij met de contrabas. Hij begon zijn studie aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam, NL. In zijn derde jaar nam hij deel aan een uitwisselingsprogramma in New Orleans, de thuisbasis van de jazz. Tijdens zijn tijd aan Codarts en UNO deelde hij het podium met een indrukwekkend aantal bekende musici zoals Ellis Marsalis, Benjamin Herman, Herlin Riley, Randy Brecker, Steve Masakowski, Caro Emerald, Gregory Porter, Wouter Hamel, Nicholas Payton, Peter Bernstein en talloze anderen. In het najaar van 2016 werd zijn debuut album (met Wess Anderson, Jamison Ross en Stanton Moore) uitgebracht in Nederland.

In 2018 begon hij zijn klassieke contrabasmasters in Tilburg aan de Fontys Hogeschool om te studeren bij Concertgebouw-bassist Rob Dirksen. Gedurende deze jaren raakte hij meer betrokken bij de klassieke scene met ensembles als Pynarello. Thomas werkt momenteel aan een soloalbum met ondersteuning van het Amarte Fonds.

Steun het festival!

<!---->