Doneer aan het festival

Doneer

Biografie

The Young Lions (INT)

Het is lang geleden dat pianist Chris Hopkins steevast het jongste bandlid was. Maar met de herinnering hoe welkom hij als jongeling was om ‘oude jazz’ te spelen met musici die zijn grootvader hadden kunnen zijn, vind hij het nu een enorme eer om op te treden met de generaties na hem. Veel te jong om grootvader te zijn, is hij met afstand de oudste in deze band. De rest van de band zijn dus de Young Lions, vaak door Chris gespot tijdens zijn werk op het conservatorium van Keulen. Chris heeft een neus voor talent en menige Young Lion is dankzij deelname aan deze band ontdekt.

Onder hen Tijn Trommelen (1996) had het geluk op te groeien in Breda. En als de zoon van. Voor hem is jazzmuziek dus thuis komen. Hij koos voor de gitaar en bleek een goede stem en hebben. Hij zingt in de stijl van Frank Sinatra or Bing Crosby.

Caris Hermes (1991) is een prijswinnende bassiste uit Keulen. Ook een van de meestgevraagde en meest succesvolle jonge musici van het moment dankzij haar unieke Straight Ahead stijl.

Mathieu Clement (2001) dreef de buren al op zijn 7e tot waanzin. Inderdaad, de drummer van de band. Vanuit Luxemburg verhuisde hij naar Keulen om er muziek te studeren. En vibrafoon. Een geweldige aanwinst voor de Young Lions.

Steun het festival!

<!---->