Biografie

Wat gebeurt er als rock-, ska- en jazzmusici worden samengebracht… Maak kennis met “BIG HORNS”! Een samenwerking tussen de Rotterdam Ska-Jazz Foundation (‘the RSJF’) en BOSCO. Twee gevestigde groepen in hun eigen scene, die samen de pompende show “BIG HORNS” creëerden. Instrumentale muziek waarbij stevige grooves de boventoon voeren. Alle stukken zijn dansbaar en ‘stoer’ met een ruig randje, met veel ruimte voor hoogstaande solo’s.

De Rotterdam Ska-Jazz Foundation, kortweg ‘RSJF’, tourde reeds over de hele wereld (de band was ooit zelfs één van de meest tourende bands van Nederland), van New York tot Moskou, en bracht wereldwijd verschillende platen uit. De band geldt in hun genre als een grote naam en geeft steeds een vernieuwende impuls in hun scene met originele, eigen composities en bewerkingen. Na een tour in 2016 door de Balkan kwam het idee voor een nieuwe EP, die werd opgenomen met de blazerssectie en arrangeurs van collectief BOSCO en onlangs werd uitgebracht.

Het van oorsprong uit Breda afkomstige BOSCO is een ‘small bigband’ met een 6-koppige blazerssectie, dat al meer dan een decennium meedraait in de top van de Nederlandse muziekscene. De laatste jaren speelde BOSCO met uiteenlopende projecten op o.a. Paaspop, Concert at Sea, Scumbash, Jazz in Duketown en vele andere festivals. Ook op de theaterpodia is BOSCO geen onbekende en tevens was de band verschillende malen op televisie te zien. BOSCO werkt regelmatig samen met andere artiesten of groepen en wordt vaak ingezet voor studiowerk op het vlak van jazz- en popmuziek.