Biografie

Speciaal voor het Breda Jazz Festival is dit trio samengesteld: Rogerio souza uit Rio de Janeiro, Matthias Haffner uit Berlijn en Marijn van der Linden uit Rotterdam.

Rogerio Souza (1956) is een Braziliaanse gitarist, componist en arrangeur uit Rio de Janeiro en is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de echte Braziliaanse gitaartraditie. Hij is al sinds de jaren tachtig betrokken geweest bij grote evenementen, opnames en tv-sessies en een belangrijke naam in de choro en samba scene. Hij heeft gespeeld en opgenomen met een verscheidenheid aan Braziliaanse topartiesten: Baden Powell, Sivuca, Raphael Rabello, Turibio Santos, Paulinho da Viola, João Bosco, Ney Matogrosso, Ivan Lins, de choro-groep Época De Ouro en vele anderen.
Medeoprichter van de in Rio de Janeiro gevestigde groep, Nó em Pingo D’Água, een van Brazilië’s meest innovatieve choro-ensembles. De groep heeft verschillende cd’s uitgebracht die nieuwe aspecten van zowel de choro- als samba-tradities onderzoeken. Als arrangeur werkte Rogerio samen met topartiesten zoals Ivan Lins, Sergio Ricardo, Delcio Carvalho en de Batuque-show van zanger Ney Matogrosso.

Matthias Haffner leeft sinds een aantal jaren weer in geboorteland Duitsland, in Berlijn, na ruim 20 jaar in Nederland gewoond te hebben. In 2002 studeerde hij af aan Conservatorium “Codarts” te Rotterdam in Latijns-Amerikaanse percussie. Sinds deze tijd is hij een veelgevraagd percussionist in wereldmuziek en jazz en heeft een belangrijke rol in de verspreiding en ontwikkeling van de Braziliaanse muziek in Nederland, oa als docent van choroschool EPM Holanda. Matthias speelde met talloze bands en projecten, o.a. met Zuco 103, Fernando Lameirinhas, Sensual, Lilian Vieira, Samba Soul, etc.
Ook bouwt hij zelf pandeiros die wereldwijd verkocht worden.

Marijn van der Linden is geboren op Curaçao in 1981. Vanaf zijn 6e jaar speelt hij gitaar, eerst klassiek, later ook elektrisch. Hij studeerde in 2005 af aan het Fontys Conservatorium te Tilburg in de richting gitaar geïmproviseerde muziek. Zijn grote passie is de Braziliaanse muziek, hij heeft zich dan ook de Portugese/Braziliaanse taal eigen gemaakt en speelt behalve gitaar ook cavaquinho en violão 7 cordas (7snarig gitaar). Marijn speelt in verschillende groepen, waarvoor hij zelf ook componeert en arrangeert. In 2012 heeft hij Escola Portátil de Música Holanda opgericht, een muziekschool/organisatie speciaal gericht op Braziliaanse choro en samba, het eerste filiaal van EPM (Rio de Janeiro) buiten Brazilië.