Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Biografie

Orkest Koninklijke Luchtmacht

Achter de militaire uniformen schuilen 48 conservatorium geschoolde musici. Een deel met een klassieke achtergrond, een deel uit de pop- en jazzmuziek. Dat maakt dit orkest zo uniek! Topmusici uit beide genres die samen de geoliede machine vormen die het Orkest Koninklijke Luchtmacht is.

Het orkest heeft een rijke historie. Daar waar in het verleden onze muziek het verschil maakte op het slagveld, worden het orkest en de muziek tegenwoordig anders ingezet. Ze staan midden in de samenleving. Met hun muziek vertellen ze het verhaal van de Luchtmacht/Defensie en verbinden ze hun militaire wereld met de wereld buiten de vliegbases.

Wat hen typeert is het moderne en eigentijdse geluid. Maar tradities die hen ceremonieel verbinden met de Krijgsmacht behoren ook tot hun DNA. Vanwege de verrassende samenwerkingen en het uiteenlopende en vernieuwende repertoire met een militaire ‘touch’ is het Orkest Koninklijke Luchtmacht uniek in de professionele muziekwereld, zowel in Nederland als daarbuiten.

Tijdens het optreden op het Breda Jazz Festival zullen Natasja den Toom en Lo van Gorp gastoptredens verzorgen.

Natasja den Toom (NL)

Natasja den Toom is een zangeres die van alle markten thuis is. Al sinds haar afstuderen aan het conservatorium in Utrecht in 2006 werkt zij fulltime als zangeres en ontwikkelde ze een breed werkveld. Van backing vocal bij diverse tv-programma’s (o.a. It Takes Two, The Passion) en nationale en internationale artiesten (o.a. Jacob Collier, Trijntje Oosterhuis, Martijn Fischer), tot vocalist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht tot veelgevraagd studio-zangeres (te horen in o.a. de radio-jingles van Veronica en Radio 10); nergens draait ze haar hand voor om! Thuis geeft ze prive-zangles en ze geeft les op het conservatorium in Rotterdam en Enschede. Met haar warme stem en sprankelende enthousiasme krijgt ze alle ogen en oren op haar gericht!

Lo van Gorp (NL)

Lo van Gorp begon in zijn tienerjaren als saxofonist in vele pop- en jazzbands en besloot Lichte Muziek te gaan studeren aan het Hilversums Conservatorium. Nadat hij zijn stem had ontdekt, kwam Lo in 1997 in de band van Marco Borsato terecht als achtergrondzanger. Daarnaast maakte hij zo’n 10 jaar deel uit van de band van Trijntje Oosterhuis en vervulde ook een vaste, ondersteunende rol bij Ladies of Soul. Lo is sindsdien voornamelijk actief als zanger en behoort hij tot de meest gevraagde sessiemusici van Nederland. Regelmatig trad hij op met Candy Dulfer, Oleta Adams en The New Amsterdam Orchestra. Ook verzorgt hij vaak de backing vocals bij het Metropole Orkest en werkte mee aan talrijke tv producties.

Steun het festival!