Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Biografie

In Januari van dit jaar was het 13 jaar geleden dat drummer Huub Janssen overleed. Huub was een unieke drummer die zijn omvangrijke carrière begon bij Tom Manders en het Cocktail trio. In 1967 haalde Peter Schilperoort hem bij de Dutch Swing College Band, waar hij 25 jaar lang de swingende motor en publiekslieveling was. Na een ernstig auto ongeluk toerde Huub verder met zijn eigen Amazing Jazzband. Dit heeft hij ongeveer 20 jaar gedaan met veel succes in binnen en buitenland en met een trouwe bezetting. Huub werd beschouwd als een van de beste jazzdrummers ter wereld.

Een aantal jaren geleden is oud “Amazing” bandlid Marco Kuipers drummer Nils Conrad in Duitsland tegengekomen. Deze nog jonge Duitse drummer heeft als kleine jongen les gehad van Huub en kwam regelmatig naar optredens van de Amazing Jazzband. In de loop der jaren heeft Nils zijn eigen stijl ontwikkeld in combinatie met de vele specifieke drum-kneepjes waar Huub zo bekend om was.

De voormalige bandleden van de Amazing Jazzband zijn door Nils weer zeer enthousiast geworden en hebben na 5 jaar besloten om de draad weer op te pakken, onder de naam: Nils Conrad and his Amazing Jazzband! Het bleek een gouden zet; de klik met Nils was er meteen en de oude sound en drive van de Amazing jazzband was weer aanwezig. De drive achter deze tribute band is natuurlijk nog steeds Huub, en de bandleden willen graag zijn stijl van jazzmuziek spelen in ere houden!

Bezetting:
Nils Conrad (dr)
Jos van Bueren (b)
Mark van der Feen (p)
Johan Lammers (bj) (invaller)
Bas van Gestel (tb, voc)
Koos van der Hout (tp, voc)
Antoine Trommelen (saxen)

Steun het festival!