Biografie

De Nieuwe Veste Big Band – opgericht in 1998 als ensemble van het Bredase centrum voor de kunsten, Nieuwe Veste – is uitgegroeid tot een hecht collectief. In samenwerking met Nieuwe Veste verzorgt de big band begeleiding bij examens en speciale themaconcerten met docenten van Nieuwe Veste. De big band speelt op festivals, feesten en concoursen. De band wordt geprezen om en gekenmerkt door het samenspel, dynamiek, creatieve solisten en een goede zanger. Ook in kroegen weet de band de sfeer van een authentieke jazzclub te brengen.

Te gast is pianist Rob van Bavel. Rob beleefde in 1987 zijn grote doorbraak. Zijn pianostudie aan het Rotterdams Conservatorium sloot hij af met een 10 cum laude. Kort daarna werd hij winnaar van de Wessel Ilcken Prijs, de belangrijkste individuele jazzonderscheiding van Nederland. Tijdens de Leverkusener Jazztage van 1987 werd hem de Solistenprijs toegekend. In november behaalde hij, na uit 400 internationale inzendingen geselecteerd te zijn, een tweede prijs tijdens de finale van de International Thelonious Monk Jazz Piano Contest in Washington.

Rob speelt op meer dan 100 CD’s als ‘sideman’ en als ‘leader’. Hij reist de hele wereld over met zijn trio maar ook als gast bij andere groepen en artiesten. Tegenwoordig is hij regelmatig in Korea om daar concerten en masterclasses te verzorgen. Daarnaast is hij als pianodocent verbonden aan Codart Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en aan het Amsterdams Conservatorium.

Optredens

10. Princess Traveller podium – Spanjaardsgat

Nieuwe Veste Bigband met Rob van Bavel

12 mei 2018
13:45 - 15:45